EUROPEAN FREESTYLE PRO TOUR

Najbolji freestyleri u borbi za vrh europskog windsurfa

12.07.2016 u 15:54

Bionic
Reading

Najbolji svjetski windsurferi stižu u Hrvatsku u sklopu European Freestyle Pro Toura nakon što su prve tri etape održane u Austriji, Grčkoj i Španjolskoj. Domaćin četvrte etape i ove će godine biti mjesto Perna na poluotoku Pelješcu koji od 4. do 7. kolovoza postaje okupljalište same elite ovog sporta. Tijekom četiri dana najbolji svjetski windsurferi imat će priliku pokazati svoje vještine u ovom zahtjevnom i atraktivnom sportu.

Perna, domaćin je drugu godinu za redom, a prvenstvo je lani okupilo čak 25 windsurfera iz više od 8 europskih zemalja dok se ove godine očekuje još veći broj natjecatelja. Među prvim imenima ističu se trenutni hrvatski prvak u freestyleu Marko Jovanović i belgijski surfer Steven Van Broeckhoven, koji je 2011. osvojio laskavu titulu prvaka svijeta na Professional Windsurfers Association World Touru, a od tada je konstantno među prva tri u svijetu.

„I ove se godine vidimo na Pelješcu koji se zaista pokazao kao idealna destinacija za ovo natjecanje zbog savršene klime, prirodnih uvjeta, ali prije svega maestrala koji ovdje puše kao nigdje na Jadranu. Očekujemo veliki odaziv natjecatelja, sjajne windsurf egzibicije i atmosferu koja se ne smije propustiti. Osim formalnog programa, pripremamo i sjajan party program. Pozivam sve da nam se pridruže i budu dio ove adrenalinske sportsko-zabavne priče”, izjavio je Marko Mudrovčić, organizator hrvatske etape.

Nakon Pelješca preostaju samo još dvije etape do kraja prvenstva, u Nizozemskoj i Francuskoj kad će natjecatelj s najviše ukupnih bodova biti okrunjen laskavom titulom prvaka Europe.

Više informacije pronađite na službenoj web stranici prvenstva.