Barty sve objasnila

Najbolja tenisačica svijeta sve šokirala odlukom koju je donijela; evo zašto ne želi braniti naslov na Roland Garrosu

08.09.2020 u 12:25

Bionic
Reading

Prva tenisačica svijeta Australka Ashleigh Barty objavila je u utorak da zbog pandemije covida-19 i nedostatka priprema neće braniti naslov na Roland Garrosu, koji je na rasporedu od 21. rujna do 11. listopada.

'Prošlogodišnji Roland Garros za mene je bio najvažniji turnir u mojoj karijeri i zato mi je bilo teško donijeti ovu odluku. Dva su razloga što neću igrati na Roland Garrosu, zdravstveni rizik koji je još uvijek prisutan zbog koronavirusa, te nedostatak pravih priprema s mojim trenerom a tome su razlog restriktivne mjere u Australiji', objavila je Barty, koja je prošle godine postala prva Australka koja je osvojila Roland Garros nakon 1973.

Zbog pandemije covida-19 Barty nije nastupala na teniskim turnirima od veljače, a nema je ni na US Openu koji se trenutno održava u New Yorku.

Mnogi ljubitelji tenisa su njenom odlukom šokirani jer su poduzete sve mjere da tenisačice i tenisači ne budu izloženi riziku od zaraze virusom. Stoga se mnogi pitaju što će se dogoditi ako se virus zaista probije među sportaše u Parizu?

WTA ljestivica

  • 1. A. Barty 8717 bodova
  • 2. S. Halep 6356 bodova
  • 3. K. Plíšková 5205 bodova
  • 4. S. Kenin 4590 bodova
  • 5. E. Svitolina 4580 bodova