otkupio samog sebe

Nadareni veznjak klubu platio 12 milijuna eura samo da može otići!

25.07.2017 u 10:32

Bionic
Reading

Španjolsko nogometno tržište je živnulo, a dok svi napeto iščekuju hoće li Neymar ostati ili otići iz Barcelone, neki manje poznati igrači proživljavaju prave drame. Jedan od njih, Pablo Fornals, odlučio je svoju sudbinu uzeti - u svoje ruke...

Pablo Fornals (21) nadareni je španjolski veznjak koji se odlučio na očajnički potez nakon što ga Malaga nije željela pustiti da prijeđe u redove Villarreala. Igrač čija je vrijednost prema Transfermarktu oko 10 milijuna eura pod svaku je cijenu želio napustiti redove Malage koja iz sezone u sezonu ima sve manje ambicije u Primeri. 

Nadareni je veznjak svojim igrama izborio i poziv u španjolsku reprezentaciju, no u letargičnoj momčadi Malage njegove vrijednosti očigledno nisu znali dovoljno cijeniti. Zato je Fornals zatražio raskid ugovora i prodaju u Villarreal, klub u kojemu je i započeo karijeru.

No, u Malagi su ostali 'tvrdi', nisu ga željeli pustiti! Pogotovo ne u Villarreal s kojim imaju nekih starih neraščišćenih računa... Zato se Fornals, u dogovoru s menadžerom, dosjetio načina kako će postati slobodan igrač. Odlučio je otkupiti svoju ugovor.

>> Transfer od kojeg boli glava! Uzeo je 37 milijuna eura, otkupio svoj ugovor i otišao konkurenciji!

Realno, nije ni prvi ni posljednji nogometaš koji je to učinio, ali sigurno je među najmlađima. Villarreal mu je dao 'posudbu' te je Fornals mogao Malagi platiti traženu odštetu koja je iznosila 12 milijuna eura i - otišao! Već je sljedećeg dana potpisao petogodišnji ugovor s Villarrealom.

Autor: youtube

I svi su sretni i zadovoljni - Malaga nije izravno 'trgovala' s mrskim Villarrealom, ali je dobila traženi novac; Pablo Fornals je kao slobodan igrač otišao u redove 'žute podmornice' koja je na duže vrijeme dobila igrača koji će 'dirigirati' njihovom igrom.