ĆORIĆ I KNEŽEVIĆ

Nadareni kadeti Dinama uglas: Lakše je igrati nego pričati!

17.01.2014 u 16:05

Bionic
Reading

Nakon što su kadeti zagrebačkog Dinama osvojili istaknuti njemački Jugend Euro Cup, pobijedivši na putu do titule sedam od osam utakmica, pred novinare su stali i oni koji su tvorci tog uspjeha...

Trener kadeta Dinama Jozo Bandić kratko je kazao kako je riječ o vrlo snažnom turniru te kako je posebno sretan i ponosan jer je upravo 25. jubilarno izdanje osvojila momčad koju vodi.

'Ovo nam je bio peti nastup na ovom turniru, a prije ovogodišnjeg osvojili smo isti turnir i 2011. godine. Na turniru je sudjelovalo 12 momčadi, a igra se 15 minuta bez poluvremena', objasnio je Bandić.

Dinamo je turnir usvojio uz svega jedan poraz, od njemačke Herthe, no u finalu joj je uzvratio.

Kao što je poznato Bojan Knežević proglašen je najboljim strijelcem turnira, a Ante Ćorić najboljim igračem turnira.

'Sretni smo što smo osvojili turnir. Nisam sretan samo zato što sam dobio nagradu za najboljeg igrača, nego sam sretan i zbog uspjeha kluba. Dinamo je veliki klub', kazao je vidno uzbuđeni Ante Ćorić, mladi nogometaš rođen 14. travnja 1997.

S obzirom na to kako je kadetima Dinama ovo bila prva presica u životu trema se podrazumijevala. Na pitanje tko mu je nogometni uzor Ćorić je odgovorio.

'Od stranih igrača Ronaldinho, a od naših Luka Modrić. Volio bih imati karijeru kao on.'

Za razliku od njega tri mjeseca stariji Bojan Knežević bio je nešto opušteniji, a kada je turnir u pitanju kazao je:

'Bio sam tamo prošle godine i znao sam da je to jak turnir. Prvo mjesto zacrtali smo prije odlaska tako da smo ostvarili ono što smo željeli. Drago mi je da smo imali podršku navijača, lakše je igrati kada te netko bodri', mirnim glasom kazao je Knežević koje je od stranih igrača uzor Xavi, a od domaćih Mateo Knežević

Na kraju su oba igrača u isti glas rekla kako im je 'lakše igrati nego stati pred novinare i pričati'. No, ako naprave karijeru kao zvijezde koje su im uzori ta će treba brzo nestati.