ATP BARCELONA

Nadalov tužan oproštaj od turnira kojim je dominirao; bilo je jako emotivno

17.04.2024 u 20:22

Bionic
Reading

U meču 2. kola ATP teniskog turnira u Barceloni Australac Alex De Minaur je pobijedio Španjolca Rafaela Nadala sa 7:5, 6:1.

Legendarni španjolski tenisač se u Barceloni vratio na teniske terene nakon siječnja i poraza u četvrtfinalu turnira u Brisbaneu od Australca Jordana Thompsona.

U prvom kolu je bio bolji od Talijana Flavija Cobollija sa 6:2, 6:3, no u drugom kolu je izgubio od De Minaura. Nadal je na turniru u Barceloni slavio 12 puta, a u karijeri je osvojio 92 turnira pri čemu 22 Grand Slama.

'Kad sam vidio ždrijeb, nisam bio previše oduševljen igranjem protiv Rafe, ali promijenio sam svoj stav i gledao na to kao na veliku priliku i priliku koja se pruža jednom u životu', kazao je 25-godišnji Australac nakon druge pobjede u pet međusobnih ogleda.

Australac će u trećem kolu igrati protiv pobjednika susreta između Nijemca Daniela Altmaiera i Francuza Arthura Filsa.

Domaća publika srdačnim je i toplim pljeskom ispratila čovjeka koji je turnir osvojio čak 12 puta, svjesna da ga gotovo sigurno posljednji put gleda budući da je Nadal najavio da mu je ovo vjerojatno posljednja godina prije odlaska u mirovinu.

A kako se Nadal oprostio od gledatelja u Barceloni, pogledajte OVDJE.