AUSTRALIAN OPEN

Nadal zaustavio Čilića na putu do četvrtfinala

24.01.2011 u 12:19

Bionic
Reading

Nakon 151 minute Rafael Nadal slavio je protiv našeg Marina Čilića 6:2, 6:4, 6:3 te ušao u četvrtfinale prvog grand slama sezone

Prvi tenisač svijeta Rafael Nadal ipak je bio prejak za našeg Marina Čilića, kojeg je za 151 minutu pobijedio u osmini finala prvog grand slama sezone. Tako će prošlogodišnje polufinale biti zasad najveći uspjeh našeg tenisača na Australian Openu.

Marin je u dosadašnjim ogledima imao 100-postotan učinak protiv Španjolca, no taj podatak malo vara, jer igrali su samo jednom, i to u Pekingu 2009. godine. Ipak, ulazak u meč i 40:0 našeg Marina obećavali su puno. No Nadal mu se odmah suprotstavio, uzvratio dobrim udarcima i stigao do prvog breaka odmah na početku. Naravno, s tom prednošću i njemu je bilo lakše, iako se Marin nije predavao. A tome svjedoči podatak da je, iako rezultatski najuvjerljiviji (6:2), taj set trajao najdulje - 56 minuta. Nadal je još jednom oduzeo servis našem tenisaču i s velikom prednošću priveo set kraju.
U drugom setu rezultatska je neizvjesnost potrajala do sedmog gema - tada je Nadal jedini put oduzeo servis našem tenisaču, što mu je dalo dodatni poticaj. Istina, Čilić je do kraja seta imao i drugu prigodu za break, ali ostala je neiskorištena. Svoju dominaciju Nadal je potvrdio u trećem setu, kada našem tenisaču nije pružio nijednu priliku. A i taj je set prelomljen u sedmom gemu, s time što je na kraju, kada je već sve bilo jasno, Nadal još jednom oduzeo servis Čiliću koji je napravio previše neprisiljenih grešaka, čak 48 naspram 21, koliko ih je napravio Nadal.

Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv sunarodnjaka Davida Ferrera.