SJAJNA NOVA IDEJA

Nadal otkazao, Ivanišević i Đoković u istoj momčadi

22.09.2014 u 11:55

Bionic
Reading

Španjolski tenisač Rafael Nadal otkazao je zbog zdravstvenih razloga nastup na prvoj Međunarodnoj premijer ligi (IPTL), novom teniskom natjecanju na kojem će nastupiti 28 tenisača i tenisačica iz svjetskog vrha među kojima i naš Goran Ivanišević

IPTL ligu je pokrenuo Indijac Mahesh Bhupathi, a natjecanje se sastoji od četiri revijalna turnira koja će se od 28. studenog do 29. prosinca igrati u četiri azijska grada - Manili, Dubaiju, Delhiju i Singapuru.

U Premijer ligi će sudjelovati četiri ekipe Manila Mavericks, U.A.E. Falcons, Singapore Lions i Indian Aces, a borit će se za nagradni fond od 29,7 milijuna dolara.

U.A.E. Falconse predvodi prvi tenisač svijeta Novak Đoković, a njegovoj ekipi igrat će i Goran Ivanišević, Richard Gasquet, Nenad Zimonjić, Caroline Wozniacki i Eugenie Bouchard.

Nadal je trebao predvoditi Indian Acese, no otkazao je zbog ozljede zgloba desne ruke. Još se ne zna tko će zamijeniti Španjolca, no u ekipi su još i bivši najbolji tenisač svijeta Pete Sampras, Gael Monfils, Ana Ivanović, Sania Mirza, Fabrice Santoro i Rohan Bopanna.


Manila Maverickse predvodi Andy Murray, a uz njega će igrati i Jo-Wilfried Tsonga, Marija Šarapova, Kirsten Flipkens, Carlos Moya, Daniel Nestor i Treat Huey.

Singapore Lionse predvodi najbolja tenisačica svijeta Serena Williams, a ekipu čine i Andre Agassi, Lleyton Hewitt, Nick Kyrgios, Patrick Rafter, Tomaš Berdych, Bruno Soares i Daniela Hantuchova.

Kada se ekipe sastanu, igra se ukupno pet setova. Jedan u muškom singlu, jedan u muškom paru, jedan u ženskom singlu, jedan u mješovitom paru, te jedan set legendi. Pobjednik je ona ekipa koja skupi bar tri pobjede.

Gdje je Goran tu je i zabava, scene iz Melbournea ove sezone...