LOV NA NOVI TROFEJ

Nadal na turniru kojeg nikad nije osvojio, a na tome putu mu stoji Đoković koji je progovorio o situaciji koja nije u njegovim rukama

25.10.2022 u 19:52

Bionic
Reading

Rafael Nadal i Novak Đoković potvrdili su da će se sljedeći tjedan naći u konkurenciji na ATP Masters 1000 turniru u Parizu, što je na rasporedu od 31. listopada do 6. studenoga

Đoković će biti u statusu branitelja naslova na turniru koji je osvojio šest puta, dok će Nadal pokušati doći do prvog trijumfa u Bercyju, gdje je u osam nastupa jednom došao do finala.

'Rafa je kandidat za trofej gdje god se pojavi, a novim izazovima pristupamo puni nade i entuzijazma', izjavio je Nadalov trener Carlos Moya za španjolski radio IB3 sa sjedištem na Mallorci.

Za 36-godišnjeg rekordera s 22 Grand Slam naslova ovo će biti prvi nastup u pojedinačnoj konkurenciji još od poraza u osmini finala US Opena od Francesa Tiafoea. U međuvremenu je samo zaigrao u paru s Rogerom Federerom na Laver Cupu u Londonu, u oproštajnom nastupu legendarnog Švicarca.

Nakon Pariza, Nadal u planu ima i nastup na ATP Finalu u Torinu, na još jednom turniru koji nikada u karijeri nije uspio osvojiti.

Isti plan za završetak sezone ima i Srbin Novak Đoković koji je nakon trijumfa u Wimbledonu morao propustiti cijelu američku turneju, zbog toga što nije cijepljen protiv Covida-19. Vratio se nastupima na Laver Cupu, a potom osvojio naslove na ATP turnirima u Tel Avivu i Astani, gdje je u finalima nadigrao Marina Čilića, odnosno Stefanosa Tsitsipasa.

'Idem na zadnja dva turnira za mene u ovoj sezoni. I onda pauza, pa kreće nova sezona, nadam se u siječnju', izjavio je Novak Đoković izrazivši želju za nastupom na Australian Openu, koji je ove godine morao propustiti, jer mu je australska vlada ukinula prethodno izdanu vizu i deportirala ga, zbog toga što nije bio cijepljen protiv Covida-19.

'To trenutačno nije u mojim rukama, ali nadam se da ću dobiti pozitivne vijesti, jer želim ići u Australiju igrati', rekao je Đoković koji je u Melbourne Parku osvojio devet od svog 21 Grand Slam naslova.

Đoković će u Torinu pokušati doći do svog šestog trijumfa na ATP Finalu, a prvog nakon 2015. Na posljednja dva izdanja je zaustavljan u polufinalu.