PRVACI HRVATSKE

Nacional nakon drame rastužio hrabri Vrgorac

12.06.2013 u 09:37

Bionic
Reading

Malonogometni klub Nacional iz Zagreba novi je prvak Hrvatske u futsalu. U četvrtoj utakmici finalnog doigravanja pobijedili su HMNK Vrgorac, u Vrgorcu s 3:2 i osvojili titulu prvaka Hrvatske u sezoni 2012/2013

Zagrepčani su došli u Vrgorac bez najboljeg igrača, Kujtima Morine, i odnijeli pobjedu i pehar pred 1.000 rastuženih navijača Vrgorca, koji su
očekivali pobjedu nebeskoplavih i majstoricu u Zagrebu. Vrgorac je krenuo odličnom igrom, poveo 1:0, golom Maida Ramića i cijelo prvo poluvrijeme dominirao terenom. U nastavku gosti ruše Denisa Mijatovića u kaznenom prostoru i suci sviraju penal za domaće. Dobar udarac Martinovića obranio je Ivan Palić, nakon čega su Vrgorčani pali u igri. Potom je slijedio novi šok, Mijo Marinović zabio je gol u vlastitu mrežu i poravnao rezultat na 1:1.

Vrgorac se ponovno vraća u igru, u 36.minuti susreta Maid Ramić ponovno zabija za 2:1 i slavlje Kamenjara na tribinama. No, dekoncentrirani u obrani Vrgorčani samo minutu kasnije primaju gol za 2:2. Igra se nastavlja u očekivanju produžetaka, a onda trideset sekundi prije kraja Bojan Kubović postiže zgoditak za 3:2 i zatišje u sportskoj dvorani, koje se kasnije pretvorilo u tugu.


Nacional zasluženo dobiva pehar najboljeg i pljesak svekolike Vrgoračke publike, čiji je klub ponovio prošlogodišnji uspjeh i opet bio drugi. Vrgorčanima koji su lani na sličan način izgubili u finalu od Splita, jednostavno nedostaje sreće, možda ove godine čak i više nego lani, jer su ove godine doslovno dali sve od sebe, čemu svjedoči pet teških ozljeda koljena. Trojica igrača Vrgorca u ovoj sezoni ozlijedili su, a potom i operirali koljeno; Martinac, Kraljević i Pervan, a dvojici, Bebiću i Rakušiću slijedi operativni zahvat.

Nacional tako po četvrti put postaje prvak Hrvatske u futsalu, a Vrgorac dobiva epitet 'vječitog drugog' koji će klub iz malonogometne sredine na samom jugu imati priliku uljepšati već iduće sezone.