PROBLEMI ZA JELIČIĆA

Na SP bez najvećeg bisera, Inter ne pušta Matea Kovačića

03.05.2013 u 18:28

Bionic
Reading

Talijanski prvoligaš Inter poslao je dopis Hrvatskog nogometnom savezu (HNS) u kojem je potvrdio da neće dozvoliti nastup Mateu Kovačiću (19) na Svjetskom U20 prvenstvu koje se ovo ljeto održava u Turskoj

Iako su predsjednik Stručne komisije Romeo Jozak i izbornik Dinko Jeličić sredinom travnja u Milanu pregovarali s vodstvom Intera i ponudili milanskom klubu sve opcije, uključujući priključivanje Interovog kondicijskog trenera stožeru hrvatske reprezentacije, 'nerazzurri' su iskoristili svoje pravo da ne dopuste igraču nastup na tom natjecanju, priopćio je HNS.

Klubovi, naime, nisu obvezni puštati igrače na natjecanja ovog uzrasta, čak ni kada se radi o SP-u, a u Interu ne žele izlagati Kovačića dodatnim naporima neposredno prije početka priprema za novu sezonu.

Kova se sjajno uklopio u novu sredinu i dokazao da je top igrač


'Kao što vjerojatno znate, mladić je počeo stalno igrati za nas. Doista smo sretni s njim. Međutim, kao što se uvijek događa s mladićima njegove dobi koji dolaze iz druge zemlje, doista se mora integrirati u skupinu igrača prve momčadi. Zbog toga je za nas neophodno da sve treninge uoči sezone provede s prvom momčadi. To je iznimno važno za novog igrača, a naš klub je za posljednji tjedan lipnja dogovorio dodatno razdoblje za provedbu fizičkih i medicinskih testiranja personaliziranih upravo za njega, uoči početka predsezone. Zbog svih ovih razloga naš klub ne može dozvoliti igraču da sudjeluje na Svjetskom U20 prvenstvu u Turskoj,' stoji, među ostalim, u Interovom dopisu koji je potpisao sportski direktor Marco Branca.

Svjetsko prvenstvo u Turskoj na rasporedu je od 21. lipnja do 13. srpnja, a Hrvatska je smještena u skupinu s Urugvajem, Uzbekistanom i Novim Zelandom.