SAMO LOŠE VIJESTI

Na pomolu je najgori scenarij za najboljeg na svijetu; Novak Đoković više nikad neće zaigrati na Australian Openu, a to nije sve?!

16.01.2022 u 09:17

Bionic
Reading

Nakon jednoglasne odluke Suda Novak Đoković neće biti na ovogodišnjem Australian Openu, ali postoji i mogućnost da prvi igrač nikada više ni ne zaigra na prvom Grand Slamu sezone

Najbolji tenisač svijeta nije uspio dobiti pravnu bitku protiv vlade Australije. Skandal je okončan loše po Đokovića čiji odvjetnički tim više nije imao ni pravo žalbe.

Ovaj poraz mogao bi ostaviti velike posljedice na srpskog tenisača. Ne samo da je izgubio priliku braniti naslov kojeg je osvajao rekordnih devet puta i zadnje tri godine, nego možda više nikad ni ne zakorači na ovaj Grand Slam.

Naime, Đokoviću prijeti kazna od tri godine zabrane ulaska u Australiju. To nije sve, jer mora platiti sudske troškove koji sigurno nisu mali, ni njegovi odvjetnici nisu jeftini, a tu je i kazna od pola milijuna dolara.

A tko zna kako će negativan rasplet ove situacije utjecati i na psihu čovjeka koji je mogao na Australian Openu doći do rekordnog 21. Grand Slama u karijeri te tako nadmašiti Rogera Federera i Rafaela Nadala, jer su svi zasad na 20 velikih trofeja.

  • +4
Novak Đoković na treningu u Australiji Izvor: Profimedia / Autor: Kelly Defina / AFP / Profimedia