ZERMATT

Na ove probleme nitko ne može utjecati; ponovno otkazan muški spust

12.11.2023 u 09:19

Bionic
Reading

Drugi muški spust Svjetskog kupa u alpskom skijanju koji je bio na rasporedu u nedjelju na stazi između Zermatta (Švicarska) i Cervinije (Italija) otkazan je zbog vremenskih neprilika, kao i prvi dan ranije, objavila je Međunarodna skijaška federacija (FIS).

'Zbog obilnog snijega koji je počeo rano jutros, kao i jakog vjetra, uzimajući u obzir današnju prognozu i jamčeći sigurnost svih, žiri i organizatori odustali su i od ove druge utrke', objasnio je glasnogovornik FIS-a.

Kako je vjetar već prekinuo muški veleslalom u Söldenu krajem listopada, skijaši će morati pričekati da njihova sezona započne u američkom Beaver Creeku s dva spusta i superveleslalomom od 1. do 3. prosinca.

Ovaj novi neuspjeh također ugrožava budućnost staze Zermatt-Cervinia, prvog prekograničnog FIS natjecanja najavljenog početkom 2022., koji još čeka premijeru.

Spust 'Gran Becca', koji počinje s ledenjaka u Švicarskoj na visini od gotovo 3800 metara i završava u Italiji, imao je šest odustajanja za isto toliko pokušaja jer su i muški i ženski spust već otkazani prošle godine zbog nedostatka snijega na dnu staze.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'