CHEERLEADING I CHEERDANCE

Na Kraljevskom kupu kluba Liberi čak 300 natjecatelja

  • Autor: B. Vukina
  • Zadnja izmjena 16.04.2012 15:41
  • Objavljeno 16.04.2012 u 15:31
Sport po mjeri gipkih i okretnih, poručuju mladi iz Liberija

Sport po mjeri gipkih i okretnih, poručuju mladi iz Liberija

Izvor: tportal.hr / Autor: B. Vukina

To prvo međunarodno natjecanje u Zagrebu organizirala je Tatjana Kandrač, predsjednica Liberija, koji se bavi natjecateljskim cheerleadingom

Tatjanu Kandrač, predsjednicu i trenericu zagrebačkog cheerleading kluba Liberi, na prihvaćanje zahtjevnog posla potaknule su je kćeri, koje su, kako kaže, krenule u tu priču. U Liberiju se bave natjecateljskim cheerleadingom, putuju i na turnire u inozemstvu, no sličnog natjecanja u Zagrebu dosad nije bilo. Stoga je Tatjana Kandrač prvi put organizirala međunarodno natjecanje pod nazvivom Kraljevski kup (ili za goste: Royality Cup).

Na prvom Kraljevskom kupu u Sportskom domu u cheerleadingu i cheerdanceu nastupilo je čak 300 natjecatelja iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Austrije.

Eh, kakvih je sve tu atrakcija bilo!

Stoga u Liberiju ističu draži natjecateljskog cheerleadinga u kojem ima gibanja, pokreta i kretnji od kojih zastaje dah. Ima i gimnastike, i plesa (cheerdance), i dizanja, i skokova. Za mladiće jakih mišića i sigurnih ruku, za djevojke akrobatskih vještina i sizifovske mirnoće.

U Liberiju ističu kako su ponosni da mogu usavršavati svoj engleski i cheerleading vještine uz američkog trenera Tonyja Hodgesa.

Članovi Liberiju vježbaju u paviljonu 19 na Zagrebačkom velesajmu utorkom i petkom od 20.30 sati. Mlađahni članovi tog kluba otvorena srca i radosne duše prihvatili su trenera Tonyja Hodgesa te pozivaju sve one koji bi se željeli baviti natjecateljskim cheerleadingom da im se pridruže u gimnastičkoj dvorani na Velesajmu.

Klub američkog nogometa Zagreb Thunder pokreće školu cheerleadinga upravo pod vodstvom Tonyja Hodgesa. Audicija će se održati 29. travnja u 12 sati, u teretani Anatomska centrala u Kustošiji (Zagrebačka cesta 143a).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi