KRUNA SEZONE

Na Đokovića: Čilić saznao protivnike na Mastersu u Londonu

03.11.2014 u 16:54

Bionic
Reading

Marin Čilić će idućeg tjedna upisati svoj prvi nastup na završnom Masters turniru teniske sezone, a nakon današnjeg ždrijeba saznao je i preko koga će tražiti plasman u polufinale

Marina je ždrijeb spojio s prvim igračem svijeta Novakom Đokoviće, Švicarcom Stanislasom Wawrinkom i čehom Tomasom Berdychom. U toj su skupini trojica ovogodišnjih osvajača Grand slam naslova, dok četvrti (Rafa Nadal) mora ovu zvjezdanu sportsku reviju propustiti zbog ozljede i  zdravstvenog stanja.

U drugoj skupini snage će odmjeriti Roger Federer, Andy Murray, Kei Nishikori i Milos Raonic. Po najbolja dvojica iz svake skupine ostvarit će plasman u polufinale, a naslov brani Novak Đoković. Već i sa prvom pobjedom na turniru Beograđanin će i matematički potvrditi status najboljeg tenisača u 2014. godini, dok Marin eventualnim velikim rezultatom može na kraju godine ući u društvo petorice najboljih. Trijumf bi ga mogao odvesti i  na četvrto mjesto ljestvice.

Na žalost, fizičko Marinovo stanje nije idelano, ali ždrijeb nudi mogućnost velikih borbi i samo je Đoković izgledniji kandidat za prolazak te skupine od Marina. U ovoj sezoni već je ispunio gotovo sve snove, što god 'nadoda' u Londonu bit će samo dodatno uljepšanje najljepše teniske bajke u 2014.

Marinov meč karijere u snimci kraćoj od minute