NOVA PRAVILA?

MZOS: HNS-ov spin nije prošao, inspekcije kreću!

09.02.2016 u 17:48

Bionic
Reading

Nakon što je danas istekao rok za prilagodbu novom Zakonu o sportu, Sportska inspekcija će, sukladno Zakonu o sportskoj inspekciji provoditi nadzor nad provedbom Zakona o sportu, poručili su iz Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta (MZOS)

Iz MZOS-a su objavili kako će provoditi nadzor nad provedbom Zakona o sportu, neovisno o zahtjevu za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu, usvojenog u Hrvatskom saboru 15. srpnja 2015. godine, kojeg su uputili određeni sportski subjekti.

'Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta uvijek se zalagalo protiv bilo kakvog miješanja politike u sport, te će u tom smjeru i dalje nastaviti inzistirati. Ministarstvo osigurava preduvjete za zakonito funkcioniranje i za razvoj, kako profesionalnog tako i amaterskog sporta, i poduzeti će sve kako bi sport bio transparentna djelatnost u kojoj bi se sve 'utakmice' rješavale na sportskim borilištima a ne pri pravosudnim tijelima. Sport treba biti primjer fer i poštenog natjecanja za one koji se njime bave i za one koji u njemu uživaju kao gledatelji,' poručili su iz MZOS-a.