BROJKE GOVORE

Muke po izborniku Kovaču: velika nada igra sve lošije!

20.03.2014 u 18:15

Bionic
Reading

Mateo Kovačić odigrao je sjajnu polusezonu u dresu Intera netom po svome dolasku u klub. Ali sada je sve rjeđe u prvom planu, a dokazuju to i brojke, koje su značajno lošije od prošlosezonskih

Prošle je godine, pod trenerom Stramaccionijem, Kovačić postao hit-igrač, mladić koji je odmah zaslužio 'desetku' na svojim leđima, koju je ranije imao Wesley Sneijder u dresu Nerazzura. No, što zbog ozljede, a što zbog nekih koncepcijskih ideja novog trenera Mazzarija, Kovačić nikako da ponovo dođe u prvim plan, a sve su glasnije i spekulacije o njegovom odlasku iz Milana.

Kako i grafika pokazuje, pao je u svim statističkim kategorijama bitnima za vezne igrače, pogotovo one koji igraju na poziciji ofenzivnog veznog, koju Kova najčešće popunjava. Statistika dokazuje da općenito preuzima manje odgovornosti – manje dodaje, manje daje ključne lopte, a kvaliteta njegove igre također je u značajnom padu.

Portal WhoScored sjajno je analizirao elemente igre Matea Kovačića


Kao da sve to nije dovoljno, oglasila se i legenda milanskog Intera, Nijemac Andi Brehme, te izjavio o mladom reprezentativcu Hrvatske:

Kovačićeva razina snage i ostalih reprezentativaca (Tribina.hr)

'Kovačić? To je dobar igrač i može postati vrhunski. Ali se mora više žrtvovati i učiti stvari koje mu nisu po volji. Primjerice, kada sam ja došao u Inter morao sam naučiti pucati s obje noge. Kovačić se prije svega mora posvetiti igri u obrani' – rekao je o Kovačiću Brehme.

Na našem portalu Tribina.hr Kovačićeve su ocjene također u blagom padu, pa iako se njega i dalje smatra našim četvrtim najkvalitetnijim igračem, po razini snage su od njega daleko odmakli Modrić, Mandžukić i Rakitić. Stvari za Kovu nikako ne idu na bolje, pošto je u posljednje tri utakmice jedva ukupno sakupio 60 minuta, i to bez nekog posebnog učinka na terenu.