DOSAD NAJŽEŠĆE KRITIKE

Mučki napad bivšeg prvaka na zvijezdu Formule 1: Ne zaslužuje mjesto u momčadi, tu je samo zbog putovnice...

08.11.2020 u 11:51

Bionic
Reading

Vozač Red Bulla Alexander Albon našao se na meti žestokih kritika, a jedan od onih koji smatraju da ne zaslužuje mjesto u momčadi je bivši prvak Formule 1 Jacques Villeneuve

Max Verstappen je prvi vozač Red Bulla, a on je to apsolutno opravdao, jer se jedini ove sezone donekle nosi s nadmoćnijim Mercedesovim bolidima kojima upravljaju Lewis Hamilton i Valtteri Bottas. Mladi Nizozemac je na trećem mjestu u ukupnom poretku sa 162 boda odnosno gotovo za 100 više od momčadskog kolege Alexandera Albona koji je na devetoj poziciji (64).

Mnogi vjeruju da bi Verstappen imao još bolje rezultate uz pravu potporu od drugog vozača, nekoga tko bi ga dodatno pritiskao i motivirao, ali mu i pomagao u usamljenim okršajima s Mercedesovim tandemom.

'Maxu je potreban jak momčadski kolega', izjavio je Joe Verstappen, otac Maxa koji se nada kako će za sljedeću sezonu Red Bull umjesto njega potpisati Nicu Hulkenberga što je i želja njegovog sina.

Ovih dana je posebno kritičan prema Albonu bio bivši šampion (1997.) Jacques Villeneuve.

'Albon je najgori drugi vozač koji je Red Bull ikad imao. Ne zaslužuje mjesto u momčadi', rekao je Kanađanin, ali tu se nije zaustavio.

  • +13
Formula 1, Imola, VN Emilia Romagne Izvor: EPA / Autor: Luca Bruno / Pool

'Tu je samo zbog putovnice, zato je i zaštićen. Štiti ga uprava momčadi i uvijek mu se vjeruje. Ali istina je da nema razinu koji bi trebao imati vozač Red Bulla. Čak je i gori, iako mu i dalje pokušavaju pomoći. Dakle, postoji samo jedan razlog zašto momčad može zadržati Tajlanđanina.'

Naime, Villeneuve smatra da je Albon u momčadi iz razloga što je nasljednik bogatstva Red Bulla Chalerm Yoovidhya Tajlanđanin. Njegov brat Saravoot Yoovidhya vodi Red Bull na Tajlandu i glavni je direktor uprave Kasikorn banke.

Dakle, Kanađanin tvrdi da je Albon došao u 'bikove' zbog biznismena, a ne svojih vozačkih vještina, i da ga on još uvijek drži u Red Bullu.

Novu sezonu Formule 1 pratite na Arenasport 2 kanalu samo na MAXtv-u. MAXtv pruža najveći izbor sportskih, filmskih i zabavnih sadržaja koje gledajte na televizoru ili mobilnom uređaju bilo gdje u Hrvatskoj. O svemu više saznajte OVDJE.