ZADAR KOD CIBONE

Mršić: 'Ne bježimo od toga da je veći imperativ na nama!

21.10.2012 u 12:59

Bionic
Reading

Veliki košarkaški hrvatski derbi između Cibone i Zadra igra se u nedjelju u Draženovu domu (17h), a 'vukovi' podršku publike trebaju više nego ikada

U novu sezonu regionalne ABA lige novi trener Veljko Mršić u prve četiri utakmice upisao je čak tri poraza. No podatak da su sva tri poraza stigla u dramatičnim završnicama, gdje je odlučivala jedna lopta, dovoljno govori o ovoj neiskusnoj momčadi koja se još uigrava.

I dok iz Zadra, koji je također u sezonu krenuo s učinkom 1-3 (dobili su samo Zvezdu), najavljuju da idu na pobjedu, iz tabora 'vukova' spuštaju loptu na zemlju.

Slično kao i na nedavnoj utakmici protiv Partizana, pametnom igrom i velikom agresivnošću u obrani mogu do nove pobjede. No plan su im malo pokvarile ozljede vrlo važnih igrača kao što su Tweety Carter i Tomislav Zubčić (oba prepone) koji na prošloj utakmici protiv Krke nisu igrali, ali se zato očekuje njihov doprinos protiv Zadra.

'Carter i Zubčić počeli su trenirati ovaj tjedan. Carter je u malo boljem stanju nego Zubčić, no obojica će biti u sastavu protiv Zadra', kazao je strateg 'vukova' Mršić.

Bivši igrač Zadra Pavle Marčinković, koji nakon reprezentativne akcije još lovi pravu formu, kratko je kazao:

'Mislim da je vrijeme da se počnemo vaditi iz poraza koje smo zaredali. Stvarno jako i kvalitetno radimo na protoku lopte i na poziciji obrane, pa mislim da će nam se to sada početi vraćati na terenu. U nedjelju neće sigurno biti lagan posao. Zadrani se neće predati, već se dolaze boriti, tako da očekujem i podršku naših navijača koji uvijek obave svoj dio posla.'

Smirenim glasom Mršić, koji ima veliku potporu Uprave unatoč porazima, najavio je svoj prvi derbi koji će kao trener voditi protiv Zadra.

'Još jedan derbi u Zagrebu, susret dviju hrvatskih momčadi koje su zadnjih 10-15 godina dominirale. Otkad je neovisne Hrvatske, uvijek utakmica Cibona – Zadar i jednoj i drugoj momčadi ima poseban značaj. Obje momčadi, naročito jer dolaze s omjerom 1-3, imaju imperativ pobjede. Mi ćemo pokušati nametnuti naš stil igre i nadam se da ćemo odigrati dobro te da će to biti dovoljno za pobjedu', kazao je Mršić.

Na pitanje na kome je veći pritisak u ovom trenutku, Mršić je kratko dodao:

'Ne bježimo od toga da je veći imperativ na nama kao domaćinu. Dobro radimo i siguran sam da će se to vidjeti na utakmici. Ovoga tjedna dosta smo se bavili svojom igrom, koja mora biti bolja. Ekipa Zadra spoj je mladosti i nekoliko iskusnih igrača. Dosta su agresivni i u obrani i u napadu. Mi smo detektirali njihove jake strane i to ćemo pokušati pokazati na utakmici u nedjelju.'

Nema sumnje da će Draženov dom u nedjelju popodne od 17 sati, u terminu nakon ručka i popodnevne šetnje, biti mjesto pravog košarkaškog spektakla. Obje ekipe žude za pobjedom koja bi im vratila poljuljano samopouzdanje.