KLADITE SE PAMETNO

Mreže na stadionu Norwicha rijetko miruju

29.12.2012 u 11:50

Bionic
Reading

Kad navijači Kanarinaca čuju da im dolazi na red utakmica protiv prvaka Manchester Cityja, okrene im se želudac, vjerojatno. Prošle sezone Kanarinci su osjetili pravu snagu Građana, koji su ih porazili u Manchesteru 5:1, a na Carrow Roadu je bilo 6:1

U dvije utakmice spakirali su im 11 komada, i ta činjenica sigurno je mnogima u klubu Norwich još uvijek u glavama. No tadašnji Norwich i ovaj ovosezonski nisu baš iste momčadi, što po igračima što po filozofiji igre. City je favorit, City bi "trebao" ovo dobiti (lako), ali trebali su i Arsenal, Tottenham i Manchester United. Trebali su, a opet nisu te su napustili Carrow Road poraženi. Mogu li Kanarinci još više uzdrmati ambicije Cityja u obranu naslova prvaka, vidjet ćemo danas iza 16 sati.

'Trenutno jako dobro radimo na Carrow Roadu i svakoj ekipi bit će teško gostovati kod nas. Ovo će biti teška utakmica ali domaći teren daje nam dodatnu snagu. Poznajem gotovo sve igrače i znam koliko su jaki, svejedno im želim danas poraz i da nama ostanu tri boda', rekao je Garrido, branič koji je tri godine bio član Manchester Cityja.

Norwich će danas biti bez prvog vratara Ruddyja, braniča Whittakera i veznjaka Surmana. Holt se vratio u sastav i s njim su Kanarinci daleko ozbiljnija i opasnija momčad.

U osam ligaških utakmica, samo četiri pobjede. To je učinak prvaka Engleske u posljednjih osam utakmica, što nam jasno govori kako Građani nisu u top formi, pogotovo ne u onoj u kakvoj su bili prošle godine. Najviše su zakazali u napadačkom smisli, iako je i obrana ove godine dosta loša. Prošle sezone u ovo vrijeme Aguero je imao 15 postignutih pogodaka, ove sezone samo osam. Džeko je imao 13, sada samo sedam, Balotelli je imao 11, a sada ima samo tri. Silva je tada postigao šest pogodaka, a zasad ima samo jedan na svom kontu. Pametnom dosta. Sam Mancini urgirao je kod igrača da budu ozbiljniji kad se nađu u prilikama, da iskoriste gotovo svaku izgledniju priliku. Hoće li im to poći danas za nogom, protiv suparnika kojeg su prošle sezone dva puta razbili, vidjet ćemo.

'Moramo biti ozbiljniji kad se nađemo u prilici. Napadači su mi postali premekani i propuštaju dosta prilika, misle kako će ih nadoknaditi kasnije, ali tada više nema vremena. Norwich je puno bolji nego li prošle sezone kad smo se lako obračunali s njima. Očekujem da napad proradi, jer danas će nam svaki pogodak biti od velike vrijednosti' rekao je menadžer prvaka Engleske, Roberto Mancini.


Manchester City će danas biti bez nekoliko igrača. Među najvažnijim izostancima nalaze se Maicon, Balotelli, Nasri, Clichy, Rodwell i Richards.

U slučaju još jednog kiksa, pozicija Mancinija ozbiljno bi se stavila pod povećalo. United ima lakši zadatak na svom terenu protiv WBA, i ako slavi na Old Traffordu, a City kiksa na Carrow Roadu, prednost bi mogla narasti na velikih 8 ili čak 10 bodova.

Prognoza:
Norwich – Manchester City, tip: oba daju gol

Naslov govori o polovici oklade, drugu polovica je izvučena iz ovogodišnjih domaćih predstava Kanarinaca. Prošle sezone City je utrpao Kanarincima čak 11 pogodaka u dvije utakmice. To mora nešto značiti, jer nije lako neku momčad, pogotovo ne u Premijer ligi dva puta tako razbiti. Svi znamo koliko je City moćan, kakve napadače ima i sad kad je Mancini zatražio od svojih napadača da budu još prisebniji u završnici, teško je nešto drugo nego li očekivati da će postići bar jedan pogodak. City bi svakako trebao ići po pogodak, čak i dva jer ovdje moraju slaviti. U protivnom United bi mogao povećati prednost na 8 ili 10 bodova. Toliko o njima. Norwich ne bi trebao ove sezone izgubiti 5:1 ili čak 6:1, po onome što su pokazali ove sezone i to što su radili u kontinuitetu nije mala stvar. Redom su kod kuće rušili Arsenal, Tottenham, Stoke i United. Kad pogledate kome su sve postigli pogotke, tada je jasno kako to vrlo lako mogu učiniti i protiv Cityja, koji nema onu čvrstu obranu iz prošle sezone. Čak su i u tim razbijanjima u prošloj sezoni oba puta postigli pogodak. Na svom terenu jedino protiv West Hama na početku sezone i sad u posljednjoj utakmici protiv Chelsea nisu postigli pogodak. Norwich će zabiti, pitanje je samo, da li će to biti za pobjedu, vrijedan remi ili kao počasni pogodak. Plus okladi je povratak kapetana i najboljeg strijelca Holta u redove Kanarinaca.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje