SJAJAN PODATAK

Može li Zidane u El Clasicu izbjeći sudbinu prethodnika?

01.04.2016 u 13:56

Bionic
Reading

Zinedine Zidane ulazi u svoj prvi trenerski veliki derbi u kojemu mu treba pobjeda kako bi zadržao realnu mogućnost opstanka u borbi za naslov španjolskog prvaka

Francuski genijalac treba pobjedu, ali daleko je od uloge favorita. To u Barceloninom hramu ne može biti nitko, a pogotovo kada katalonski ponos igra u ovakvim izdanjima u kakvima smo ih gledali uoči reprezentativne pauze. Posljednji poraz doživjeli su točno pola godine prije derbija, 3. listopada u Sevilli...

Realu bod ne bi pretjerano puno značio, no već i remi prekinuo bi neugodnu tradiciju Realovih trenera koji u zadnjih osam godina redovno gube svoje prve derbije. Barcelona je 'dobrodošlicu' trenerima rivala uspješno organizirala od 2009. kada su Real Juandea Ramosa u Madridu razbili sa 2:6. Uslijedio je Pellegrini koji je svladan s 1:0, da bi posebnog Mourinha dočekali s posebnih - 5:0.

Zadnju dvojicu također su dobijali u gostima. Ancelotti je na Bernabeuu u sjajnoj utakmici pao s konačnih 3:4, dok je Benitez poražen s čistih 0:4. Slijedi era Zinedinea Zidanea koji će pokušati ponoviti učinak iz prvog derbija - Bernda Schustera.


Nijemac je, naime, posljednji Realovac koji je slomio Barcu u prvom pokušaju. U studenom 2007. godine slavio je golom Baptiste 0:1 u Barceloni, a zatim i na svom travnjaku s uvjerljivih 4:1. Osvojio je prvenstvo i superkup i po dobrom starom Realovom običaju do kraja godine - dobio otkaz.

Zadnji gol koji je donio pobjedu Realovom treneru u prvom derbiju...