JADRANSKI DERBI

Može li umorna Rijeka šokirati zahuktali Hajduk i stišati euforiju u Splitu? Evo gdje možete gledati utakmicu s Poljuda

29.08.2021 u 11:46

Bionic
Reading

U drugoj nedjeljnoj utakmici sedmog kola Hrvatski Telekom Prve lige na Poljudu nas očekuje Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke (21 sat, Arenasport 3, MAXtv)

U Splitu se osjeća euforija u zraku. Nakon lošeg ulaska u prvenstveu sezonu te ranog ispadanja iz Europe, Hajduk se probudio, nanizao četiri pobjede u HT Prvoj ligi te derbi protiv neugodnih Riječana dočekuje na prvom mjestu s 13 bodova.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Čeka nas teška utakmica protiv vrlo jakog protivnika. To je izazov za nas, ali dobro smo pripremljeni. Protiv Hrvatskog dragovoljca vidjeli smo zreliji Hajduk, pogotovo momčadski. Vjerovali smo u pobjedu sve do kraja zato smo i uspjeli u tome', rekao je trener domaćina Jens Gustafsson te je dodao:

  • +24
Hrvatski Dragovoljac - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Očekujem da će Rijeka reagirati nakon ispadanja iz Europe. Mislim da će biti motiviranija. I mi smo takvi bili nakon neuspjeha protiv Tobola. Ali ne mogu sa sigurnošću znati kakva će biti Rijeka, možemo samo kontrolirati sebe. Nadam se da ćemo imati veliku podršku navijača koji će doći u velikom broju, da će doći vidjeti ovaj Hajduk koji raste i da će nam pomoći da ostvarimo još jednu pobjedu u ovom nizu.'

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal / Arenasport

Gustafssonu će se želja o punim tribinama Poljuda ispuniti. Dan uoči utakmice prodano je 12 tisuća ulaznica pa bi do samog početka moglo na Poljudu biti gotovo 20 tisuća navijača.

Rijeka puše za vrat vodećima, od Hajduka ima tri boda, ali i utakmicu manje. No zasigurno je na raspoloženje u gostujućem sastavu utjecao zadnji poraz na Rujevici od PAOK-a u play-off koji je značio oproštaj Rijeke od nastupa u skupinama Konferencijske lige. Tome treba pridodati i umor od dvoboja s Grcima pa je logično da uloga favorita pripada Hajduku.

  • +23
Rijeka - PAOK, play-off Konferencijske lige Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Očekujemo zahtjevnu utakmicu kao i svaku. Imamo kvalitetu da možemo igrati sa svakime, vjerujem u našu ekipu i našu kvalitetu i da možemo pružiti još jednu dobru utakmicu. Hajduk je dobra momčad s dobrim pojedincima i moramo biti kompaktni. No napravit ćemo sve da bi uzeli bodove', rekao je strateg Rijeke Goran Tomić.