RASPLET PO SKUPINAMA LP-A

Može li Mandžo zaustaviti svoj nesuđeni klub?

09.12.2014 u 13:34

Bionic
Reading

Večeras se igra osam utakmica 6., završnog kola po skupinama A, B, C i D Lige prvaka. Od velikana 'vise' Liverpool i Juventus, a upitno je i koje će dvije momčadi iz skupine C proći u drugi krug

Kako i gdje gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.



Poraz od Mandžukićeva Atletica bi Juventusu, koji je svojevremeno također želio dovesti hrvatskog reprezentativca, mogao donijeti treću poziciju i Europsku ligu ako Olympiakos pobjedi Malmö, no pobjeda s dva gola razlike donosi im prvo mjesto skupine. Arturo Vidal u sudačkoj nadoknadi uzvratne utakmice s Olympiakosom propustio je realizirati jedanaesterac pa Juventus ima slabiji međusobni omjer s Grcima, no to se ne mora pokazati presudnim za Allegrijevu momčad ukoliko ne izgubi od Atletica.

Juventus u posljednje kolo ulazi s tri boda više oo Olympiakosa i ukoliko ne izgube od Atletica sigurno idu u osminu finala Lige prvaka iako im i poraz može donijeti takav epilog, no samo ako Olympiakos ne pobijedi Malmö u Pireju. S druge strane, Juventus može visokom pobjedom nad Atleticom stići i do prvog mjesta skupine, stoga uzbuđenja u Torinu neće nedostajati. Grci će pak čekati rezultat iz Torina i nadati se uspjehu Atletica, jer pobjede li Šveđane, zbog boljeg omjera s Juventosm, Olympiakos bi prošao u osminu finala.

Liverpool i Basel igraju večeras odlučujuću utakmicu za prolaz skupine, a situacija je vrlo jednostavna. Liverpool prolazi u osminu finala ako pobijedi, a švicarskom klubu odgovaraju preostala dva rezultata.

Iako je Liverpool potpuno razočarao ove sezone i u pet utakmica u skupini osvojio samo četiri boda, Real Madrid je svim pobjedama zaustavio i njegove suparnike, te mu omogućio da jednom pravom predstavom s trijumfalnim završetkom poništi sva razočaranja, barem u Ligi prvaka.

I u skupini C dvije se momčadi bore za sljedeći krug. Bayer našeg Tina Jedvaja sigurno rpolazi, a blizu tom uspjehu je i Monaco. Momčad iz Kneževine ima jednostavan zadatak za kraj Lige Prvaka - izbjeći poraz pred svojom publikom. U zadnje kolo ulaze kao drugoplasirani, s jednim bodom prednosti nad Zenitom, a četiri nad eliminiranom Benficom.

Dosad su primili samo jedan gol, što ih čini najčvršćom obranom natjecanja. Mrežu su sačuvali (i pobijedili) i u zadnje dvije ligaške utakmice, unatoč problemima s kadrom. U petak su s 2:0 bili bolji od Toulousea, a veliko ohrabrenje su im golovi iskusnog Berbatova koji je 'prespavao' zadnjih par mjeseci.

Zenit je sa stilom završio jesenski dio prvenstva u Rusiji. Razbili su Krasnodara čak 4:0, praktički se otarasili jednog konkurenta, a ni drugi im ne bi sjeli stvarati veće probleme budući da je prednost u odnosu na prvog pratitelja CSKA Moskvu velikih sedam bodova.

Ipak, Zenita, koji je uložio ogromne novce zadnjih godina, puno više zanima rezultat u Ligi prvaka. Leverkusen im je zasad "došao glave. Prvo ih je pobijedio oba puta, a da stvar bude gora, u posljednjem kolu izgubio je kod kuće od Monaca. Uz bilo koji drugi rezultat Zenitu bi danas bio dosta samo bod, no budući da je Monaco tada pobijedio, danas nema nikakvih kalkulacija - Zenit mora ići na pobjedu.