SUPERKUP

Može li Mandžo s Atleticom do prve pobjede nad Modrićem?

19.08.2014 u 13:49

Bionic
Reading

Večeras od 23 sata na Santiago Bernabeuu igra se prva utakmica španjolskog Superkupa, a u kojem će snage odmjeriti osvajač kupa Real te prvak Atletico. Ono što sasvim sigurno zanima hrvatske ljubitelje nogometa jest da će u prvim postavama biti i Luka Modrić i Mario Mandžukić. Uzvratna utakmica na rasporedu je već u petak (22.30 sati)

Madrid je prošle sezone bio najtrofejniji nogometni grad, i to ne samo u Španjolskoj, već i na svijetu. Real i Atletico podijelili su domaće trofeje s time da je Atletico iznenađujuće odnio naslov prvaka, dok se Real morao zadovoljiti kupom. No, revanš su Kraljevi dobili u finalu Lige prvaka kada su u Lisabonu nakon produžetaka osvojili deseti naslov europskog prvaka, i to baš protiv večerašnjeg suparnika.

U odnosu na prošlu sezonu promjena je bilo u oba tabora, ali okosnica obje ekipe ostala je manje-više nepromijenjena. Real je tako napravio nekoliko spektakularnih transfera poput dovođenja Jamesa Rodrigueza, Tonija Kroosa i Keylora Navasa, dok su klub napustili prošle sezone prvi vratar Diego Lopez, te manje značajni Alvaro Morata.

Dvoznak.com

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje


Atletico je napustio prošlosezonski prvi topnik Diego Costa koji je preselio u Chelsea, a skupa s njime u engleski je glavni grad otišao i lijevi bek Filipe Luis. Od značajnijih izostanaka vrijedi spomenuti i povratak vratara Thibaulta Courtoisa u Chelsea. Međutim, na svim mjestima Atletico se dobro pojačao, pa su tako dovedeni vratari Jan Oblak (Benfica) i Miguel Angel Moya (Getafe), bekovi Cristian Ansaldi (Zenit) i Guillherme Siqueira (Granada), te napadači Mario Mandžukić (Bayern) i Raul Jimenez (America Mexico). Ipak, najskuplji je transfer bio onaj lijevog krila Antoinea Griezmanna koji je došao iz Real Sociedada.

Carlo Ancelotti je inače razgovorljiv trener, ali na posljednjoj konferenciji pred superkup dao je nekoliko poprilično kratkih odgovora.

Vratar?
'Protiv Atletica branit će Iker Casillas. Za prvo kolo prvenstva nisam siguran koga ću poslat na gol'.

Di Maria?
'Ne želim o njemu, jer pred Atletico ne treba gubit fokus s takvim stvarima'.

James?
'Ne nedostaje mu ništa. Promijenio je ekipu, prijatelje, trenera i naravno da će mu trebati vrijeme da se privikne na nas, ali ja sam njima zadovoljan'.

Diego Lopez?
'Nismo ga se mislili riješiti, sam je odlučio promijeniti ekipu'.

Sustav igre?
'Igrat ćemo na isti način kao i prošle sezone. Naravno, u toku susreta može doći do promjena, ali generalna ideja ostat će identična'.

Kod Reala je bilo nekih pitanja oko stanja Raphaela Varanea, Karima Benzeme, Angela di Marije i Cristiana Ronalda, ali četvorka je jučer odradila trening punom snagom što znači da Ancelotti može računati na sve svoje igrače. Jedini kojeg nema jest teže ozlijeđeni Jese Rodriguez, ali mladi napadač teško bi se izborio za nastup i da je zdrav.

Atletico je prošle sezone osvojio deseti naslov prvaka Španjolske, a do samog kraja trener Diego Simeone ponavljao je kako su favoriti za titulu Real i Barcelona. Ako je suditi prema izjavama Marija Suareza takve se izjave neće mijenjati niti ove sezone:

'Real je u Superkupu apsolutni favorit, a to kažem zbog transfera koje su napravili ovog ljeta, ali i zbog toga što je ipak riječ o aktualnom prvaku Europe. Očekuju nas dvije jako teške utakmice protiv suparnika kojeg jako dobro poznamo, ali koji isto tako poznaje nas. Nismo niti mi bez šanse, ali morat ćemo odigrati koncentrirano i činiti što manje pogrešaka'.

Dobra je vijest za Diega Simeonea što za današnji susret može računati na sve svoje igrače.

Real je u novoj sezoni već osvojio jedan trofej kada je protiv Seville slavio u europskom Superkupu. A za kraj još jedan zanimljivi podatak - igrajuči za Dinamo, Zagreb, Tottenham, Bayern i Real, hrvatski su se igrači, Modrić i Mandžukić - sretali sedam puta. A Mandžo je izgubio svih sedam puta uz gol-razliku 2:22, s time što je samo jednom uspio zabiti. Bilo je to još dok je nosio dres Zagreba.