POLUFINALE LIGE PRVAKA

Može li Ferguson razbiti njemačko prokletstvo?

26.04.2011 u 09:48

Bionic
Reading

Danas u 20.45 sati na rasporedu je prva utakmica polufinala Lige prvaka između Schalkea i Manchester Uniteda. Iako će mnogi u ulogu favorita staviti United, njemački je klub u ovoj sezoni pokazao da se može nositi i s najjačima

Kada bi se gledala kladionica, tada bi mogli slobodno reći – Manchester United samo formalnost dijeli od finala Lige prvaka na Wembleyju. No to je samo uvjerenje koje ne mora biti točno.

Njemački Schalke u četvrtfinalu je deklasirao aktualnog prvaka Inter i tako pokazao da se radi o nimalo bezazlenoj momčadi u kojoj glavu riječ vode ponajbolji svjetski golman Neuer te stari, ali i dalje briljantni Raul. Tako da se Schalke s pravom nada da može skinuti i skalp velikog Manchester Uniteda.

'U prvoj utakmici ništa neće biti odlučeno. Znamo da je United bolje organizirana momčad od Intera, tako da nam neće biti lako zabiti pogodak. Mi moramo biti čvrsti, pa tako i vjerujemo da će se sve odlučivati na Old Traffordu. United ima puno odličnih igrača, a nama je ovo možda najveća utakmica koju smo ikad igrali. Za mene kao trenera sigurno. Manchester može puno više izgubiti od nas, zato je primarni cilj da uživamo u ovim utakmicama pa što bude. Mi smo mladi i gladni i nadam se da ćemo tako poništiti iskustvo koje nemamo', kazao je trener momčadi iz Gelsenkirchena Ralf Rangnick.

Kao nekakav kuriozitet valja istaknuti kako United pod vodstvom Alexa Fergusona još nikad u Ligi prvaka u dvije utakmice nije prošao neki njemački klub. Ovoga puta se nadaju da bi to prokletstvo moglo biti prekinuto.

'Sadašnji moji igrači imaju dosta iskustva igranja u Europi. Uvijek imam visoka očekivanja bez obzira na to u kojem natjecanju igrali. Njemački klubovi imaju tu nevjerojatnu volju i karakter i zato ne očekujemo laganu utakmicu. Bit će to pravo iskušenje za mene i moju momčad. Dobra vijest je odlična forma Rooneyja koji je nama u ovom trenutku možda i najvažniji igrač, no drago mi je što se nakon ozljeda u vraćaju u dobru formu Valencia, Ferdinand, Anderson i Park Ji-Sung', kazao je Ferguson.

Schalke ili Manchester United pitanje je sada, a odgovor će se dobiti vjerojatno tek nakon odigrane uzvratne utakmice na Old Traffordu. Schalke je potpuno nepredvidljiv u Ligi prvaka i za razliku od nacionalnog prvenstva igra briljantno. United maršira u Premiershipu do novog naslova, no žele i pokoriti Europu.