španjolci se raspisali

Može Barcelona izvisiti cijenu koju želi, ali Ivan Rakitić je taj koji će sada postavljati uvjete

20.03.2020 u 18:24

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac, Ivan Rakitić, prije deset dana napunio je 32 godine, što uz njegovu brigu o tijelu, ali i činjenici da nije sklon ozljedama, jamči da će još barem tri, četiri godine moći igrati na najvišem nivou. Pitanje je samo gdje će dočekati kraj karijere, jer stjeće se dojam da bi mogao napustiti Barcelonu

Ivan Rakitić od 2014. godine, kada je Sevilla na njemu inkasirala 18 milijuna eura, igrač je Barcelone. I u tih pet i pol godina odigrao je 13.402 prvenstvene minute, što je dokaz da se i u takvom nogometnom velikanu uspio nametnuti svojim znanjem i klasom.

No, ove sezone, minutažu nije imao adekvatnu svom statusu, pričalo se da ga sportski direktor Abidal želi prodati. Ipak, od sredine sezone, stvari su se okrenule u Rakitićevu korist, igrao je sve više, te pokazao da nije za otpis.

Ipak, od svega toga, novinari su počeli slagati razne križaljke, kako Rakitić odlazi u Juventus, Inter, Borussiju, Atletico... A po najnovijem u Sevillu. To je konstatacija katalonskog Sporta, koji navodi da je Barcelona istaknula cijenu od 20 milijuna eura odštete.

  • +10
La liga, Real Madrid - Barcelona Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

Međutim, sjećamo se Rakitićevih riječi koji je apsolutno uvijek isticao sreću i ponos što može biti dijelom Barcelonine ekipe i da je to za njega najveći klub.

Prema tome, koliko god ga srce vuklo u Sevillu, u kojoj je bio i kapetan, ali i u kojem je gradu upoznao ljubav svog života, suprugu Raquel, sigurni smo da je Rakitiću ipak još uvijek veći izazov nositi dres Barcelone.

Tim prije što ima ugovor do ljeta 2021. godine, ali i klauzulu da mu se taj ugovor automatski produži za još godinu dana, ako će on to htjeti.

Prema tome, na potezu je sada Ivan Rakitić, koji bi od ljeta mogao čak i taktizirati, odnosno postavljati svoje uvjete.

Naime, kako mu sljedećeg ljeta ističe ugovor, odluči li otići, to će moći napraviti besplatno, a to bi za Barcelonu svakako bio veliki udarac.

Odluči li pak, sreću potražiti negdje drugdje, opet će hrvatski veznjak biti taj koji će moći postavljati uvjete.