UNITED DOČEKUJE OLYMPIACOS

Moyes je na konopcima i traži 'lucky punch'

19.03.2014 u 10:36

  • +9

Liga prvaka: Olympiacos - Manchester United

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: Laurence Griffiths/Getty Images

Bionic
Reading

David Moyes je na konopcima, a Manchester United pred završnim posrtajem u sezoni iz noćne more jer Olympiacos na Old Trafford dolazi braniti prednost od 2:0 iz utakmice u Pireju. Iako grčki prvak nikada u čak 11 utakmica s engleskim klubovima na njihovom terenu nije uspio izbjeći poraz, Olympiacos večeras i s porazom može proći, čak i s onim od dva razlike, a da pritom postigne barem pogodak

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje
Totalnu nemoć pokazao je United u prvom dvoboju u Pireju, skoro da nije imao ozbiljnog udarca na vrata grčkog kluba, a prije tri dana na komadiće ga je rastavio i Liverpool u prvenstvenoj utakmici. Završilo je 0:3, a komotno je moglo biti 0:6.

Moyesu više nitko ozbiljan ne vjeruje, on je otkaz trebao dobiti odavno da Alex Ferguson tako uporno ne brani svoju najveću pogrešku, a nemalo je onih koji smatraju da će "čovjek izgubljenog pogleda" večeras otplesati zadnji ples na klupi velikana s Old Trafforda. No, nikoga ne treba otpisati, dok postoji i najmanja nada, pa tako i u Manchester Unitedu smišljaju i razmišljaju kako pokazati neku davnu, a sada izgubljenu snagu.

O taktici ne treba previše, kada zaostaješ 0:2 što ti drugo i preostaje nego napadati, a opet će to trebati napraviti bez Juana Mate, koji nema pravo nastupa, te Nanija i Hernandeza, koji nisu dovoljno spremni. U obrani, koja je sve samo ne sigurna, izostaju pak ozlijeđeni Smalling i Evans.


Moyes je najavio da bi mogao krenuti u formaciji 4-4-2, nakrcat će i sredinu ofenzivcima, sve napraviti da profunkcioniraju linije prema šesnaestercu gostiju. Domaćini zamišljaju neki rani gol s kojim bi sve bilo lakše, pomoći će i publika, ma koliko bila očajna i rezignirana onim što gleda ove sezone u kojoj je Manchester United izgubio već pet utakmica na svom stadionu, ali za utjehu niti jedna od tih nije bila u Ligi prvaka. Do tragedije u Pireju United i jest najbolje izgledao u ovom natjecanju.

'Teško je objasniti što nam se događa. Čini mi se da su igrači u dobroj formi, ali unatoč tome protiv Liverpool nismo bili na standardima, koji su potrebni za pobjedu. Ne dajemo koliko možemo, radimo stalno da bude bolje', već dugo ponavlja Moyes, koji priznaje da je voditi Everton i Manchester United 'nebo i zemlja'.

'Priznajem, teže je nego što sam zamišljao kada sam došao na Old Trafford. Rezultat sve određuje. Potporu navijača trebamo i s Olympiacosom, skandirali su nam iako protiv Liverpoola ništa nismo pokazali na terenu. Svi smo očajni, ali igrači su svjesni koliko nam znači ovaj susret i koliko bi nas on vratio u život. Nadam se da možemo proći dalje', zaključuje strateg Manchester Uniteda David Moyes, ali domaćine u ovom trenutku tješi samo statistika.

Olympiacosa su na svom stadionu porazili u sezoni 2001/2002. rezultatom, koji im i večeras treba 3:0, a sezonu kasnije i 4:0. Oni još optimističniji sjećaju se i 1984. i četvrtfinala Kupa pobjednika kupova. Diego Maradona i Barcelona su prvog dana proljeća 21. ožujka došli s prednošću 2:0 i ispali. Jednom je u Ligi prvaka Manchester United izbacio i Romu nakon poraza u prvoj utakmici, ali ovoga puta stanje duha i tijela njegove momčadi je gore nego ikada, iako ranjenog lava nikada ne treba unaprijed otpisati.

Utakmica na Karaiskakisu protiv Manchestera svakako je bila vrhunac za grčku momčad. Došli su do pobjede od dva razlike, no nakon toga su se potpuno emocionalno ispraznili. U prvenstvu do tada nisu imali niti jedan poraz, no nakon Manchestera kod kuće ih je razbio najljući rival Panathinaikos, da bi tjedan dana kasnije izgubili i na gostovanju kod PAOK-a.

Naravno, Olympiakos je imao i više nego dovoljnu prednost pred njima, štoviše, u prošlom su kolu domaćom pobjedom nad Panthrakikosom i matematički potvrdili svoj 41. naslov. Ove godine nitko im nije bio ni blizu, a spomenuta dva poraza lako se mogu opravdati susretom s Manchesterom. Olympiakos ima lijepu prednost, no s njome sada ide i pritisak, jer Manchester je nikad gori, a Olympiakos je prema svima favorit za prolazak dalje.

'Moji igrači se ne boje ničega. Ja možda jesam, no oni ne. Znamo za Manchesterove probleme, no ne smijemo se oslanjati na to, to se nas ne tiče. Trebamo igrati svoju igru', rekao je trener grčke momčadi te dodao:

'Htjeli bismo odigrati kao i u prvoj utakmici, no večeras ćemo vidjeti drugačiji Manchester. Tražit ćemo golove, ne smijemo samo stajati natrag i braniti dva gola razlike.'

Michel večeras neće moći računati na dvojicu igrača, a riječ je o napadaču Olaitanu koji je nedavno kolabirao te o duže ozlijeđenim veznjacima Siovasu i Ibagazi.