NI ZIZOU NEĆE BITI SRETAN

Mourinho u Realu? Evo što misli predsjednik Perez

18.12.2015 u 18:53

Bionic
Reading

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez još je jednom podržao trenera Rafaela Beniteza odbacivši medijska nagađanja kako bi ga zbog slabijih rezultata mogli zamijeniti trener mlade madridske momčadi Zinedine Zidane ili Jose Mourinho koji je u četvrtak dobio otkaz u Chelseau.

'Trenere bira klub pa Beniteza neće zamijeniti ni Zidane, ni Mourinho niti itko drugi. On je došao ovdje riješiti problem, on je rješenje problema", izjavio je Perez u programu "El Larguero" na španjolskoj radijskoj postaji Cadena SER.

'Budućnost nitko ne može predvidjeti, no mi imamo Rafu Beniteza, dobro smo ga procijenili te izabrali između mnogih kandidata. To smo učinili jer vjerujemo da je sposoban riješiti probleme koje smo imali, tako da ne razmišljamo o drugom treneru već samo o Benitezu', dodao je Perez

Real Madrid je u 15 odigranih prvenstvenih kola osvojio 30 bodova što je najslabiji rezultat u posljednjih osam godina. Pritom je zabio 33 gola, najmanje u zadnjih deset godina. Benitez u dosadašnjem dijelu prvenstva nije uspio pobijediti niti jednu veliku momčad te zaostaje pet bodova za vodećima Barcelonom i Atletico Madridom.

'Biti pet bodova iza Barcelone u prosincu nije razlog za paljenje stadiona', rekao je Perez podsjetivši na veliki pobjednički niz kojeg je u ovo vrijeme lani imao trener Carlo Ancelotti a na kraju ipak nije bio prvak.
Klupski predsjednik je još jednom ponovio kako se protiv njega osobno vodi kampanja i da on neće zbog nje odstupiti.

'Razina intenziteta nam je pala, to moram reći, i ne znam zašto, ali Benitez će to popraviti. Ovdje ima naslovnica koje su ga već maknule i postavile nam novog trenera, čime su stvorile očekivanja... Rafael Benitez je osoba izabrana da izvuče Real Madrid iz jedne komplicirane situacije, i to će učiniti, uz suradnju čitave momčadi', bio je odrješit Perez.

U nedjelju na Santiago Bernabeu dolazi gradski susjed Rayo Vallecano, koji je trenutačno u zoni ispadanja. Ukoliko se u svoju radničku četvrt Vallecas vrati s bodovima iz financijskog dijela grada, Benitez će završiti na ulici, uvjereni su španjolski mediji.

No Perez kaže:

'Budemo li stvarali pritisak stvari će biti lošije. Zato pozivam sve simpatizere kluba da pomognu kako bi se radilo u miru'.

Problemi za Real Madrid počeli su prije točno godinu dana nakon što je u Maroku osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo. U siječnju su krenuli porazi i dotad stečena prednost se topila kulminirajući porazima od Schalkea u Ligi prvaka, debaklu od 0:4 protiv gradskog rivala Atletico Madrida i ispadanju iz Kupa. Na kraju je Barcelona osvojila prvenstvo.

'Trebali smo novi impuls', naglasio je Perez koji je u svibnju smijenio Ancelottija i na klupu posjeo Beníteza.

'Ako smo vjerovali da je idealan čovjek za taj impuls Benitez , ne možemo mu sada nakon tri mjeseca nakon početka sezone reći da ode. Trebamo mu dati vremena', zaključio je prvi čovjek Real Madrida.