PROTEŽIRA RONALDA

Mourinho objasnio zašto Messi ne zaslužuje zlatnu loptu

03.08.2012 u 18:51

Bionic
Reading

Trener madridskog Reala Jose Mourinho vjeruje da je 'njegov' napadač Cristiano Ronaldo više od Barcelonina Lionela Messija zaslužio nagradu za najboljeg igrača svijeta

'Za mene najboljim mora biti proglašen onaj koji je nešto osvojio,' rekao je portugalski trener za američki ESPN.

'Ronaldo je pomogao svojoj momčadi da osvoji nešto veliko, a mislim da se nikada u povijesti nije dogodilo da Ballon D'Or osvoji igrač koji je sezonu okončao bez velikog trofeja. Zato mislim da Messi, koji nije osvojio niti Ligu prvaka niti španjolsko prvenstvo, ne može dobiti tu nagradu,' smatra Mourinho koji drži da za sljedeću sezonu na raspolaganju ima vhunski igrački kadar spreman za nove naslove.

'Momčad je prepuna talenta. Posjedujemo brojna rješenja koja nam omogućuju da igramo različitim stilovima, sustavima i filozofijama igre. U rukama imam veliki ljudski potencijal.'

Mourinho također smatra da je Primera najsnažnije ligaško natjecanje na svijetu, te da bi se čak i engleski velikani u Španjolskoj borili za treće mjesto.

'Uvijek naglašavam da bi svaka svjetska momčad u Španjolskoj mogla tek do treće pozicije. Manchester City, Manchester United i Chelsea svi bi završili treći jer su u ovoj ligi dva najbolja kluba na svijetu koji su daleko iznad ostalih,' zaključio je trener Madriđana.