NAVIKNUTI NA SVE...

Mostarski derbi nakon ovoga je - nastavljen

11.03.2015 u 18:10

Bionic
Reading

Ždrijeb četvrtfinala nogometnog kupa BiH spojio je ljute mostarske rivale Zrinjski i Velež, a cijenu nabujalih emocija umalo je platio pomoćni sudac dvoboja

Zrinjski je pod svojim Bijelim Brijegom, javlja bljesak.info, nadigrao goste iz istočnog dijela grada, no Velež je pokazao daleko veću koncentraciju u završnici i uzvrat na Vrapčićima čeka s vrlo perspektivnih 2:2. Junak gostiju bio je Anel Hebibović koji je postigao oba gola za Velež.

Na dvoboju su viđena dva penala (Zrinjski svoj nije iskoristio), te tri prekida izazvanih od strane navijača. Prvi je došao nakon bakljade koja u ovom derbiju redovno dekorira travnjak, drugi nakon međusobnog gađanja suprotstavljenih tabora, a treći je bio posebno opasan. U 60. minuti niti metar od pomoćnog suca detonirao je topovski udar i igrači su ponovno povučeni u svlačionicu. Ovakve epizode mogu trajno oštetiti sluh i izazvati stalne glavobolje, no ovaj je dvoboj nakon kraće pauze ponovno nastavljen i priveden kraju.

Velik korak prema polufinalu napravili su nogometaši Širokog Brijega koji su u gostima kod Mladosti slavili sa 1:3, dok su Zvijezda i Olimpik remizirali s konačnih 1:1. Naknadno se igra dvoboj Sarajeva i Borca.

Drugi pogodak Hebibovića donio je Veležu odličan rezultat za uzvrat