OSVOJIO PUBLIKU

Monfilsu 'fair-play' potez turnira i velika pobjeda!

27.07.2013 u 00:16

Bionic
Reading

Gael Monfils teškom je mukom slomio Alberta Montanesa i tako prošao u polufinale ATP turnira u Umagu

Dan nakon hip hop nastupa tijekom izbora za Miss hostesu, francuski tenisač ponovo je oduševio u Umagu. Ne samo odličnom igrom i borbenošću na terenu, već i 'fair-play' potezom koji se rijetko viđa u tenisu. Naime, u trećem setu kod rezultata 4:2 15:15 na servis Montanesa jedna je Monfilsova parabola pala točno na crtu, prije nego što ju je Montanes neobranjivo zakucao. No, sutkinja je prije toga dosudila nepostojeći aut i glavnom sucu nije ništa drugo preostalo već da naredi ponavljanje poena. Iako mu je takav razvoj događaja mogao donijeti konačni trijumf, Monfils je priznao poen protivniku bez borbe, uz veliki pljesak tribina.

Monfils se jako mučio protiv upornog Španjolca. Činilo se da će to biti laka pobjeda, s obzirom da je vodio 6:2 5:3, no zatim je izgubio četiri gema u nizu i sve se zakompliciralo. U trećem je opet poveo, kod 4:2 imao 'break' priliku ubrzo nakon 'fair-play' poteza, da bi se Montanes ipak izvukao, uzeo mu servis i poveo 5:4. Imao je Albert 15:30 i veliku priliku na servis Francuza, ali nije ju iskoristio i uslijedio je konačni preokret te pobjeda Monfilsa 7:5 u trećem.

Francuz je ispraćen s terena uz veliki pljesak. Ljubimac publike u Umagu tako je izborio dvoboj protiv Fabija Fogninija, čovjeka koji ne zna za poraz u posljednja tri tjedna.

ATP Umag, četvrtfinale:

Monfils – Montanes 6:2, 5:7, 7:5