atp rio de janeiro

Monfils u dvije minute dokrajčio našeg Marina Čilića

23.02.2018 u 10:33

Bionic
Reading

Treći tenisač svijeta Marin Čilić ostao je bez četvrtfinala ATP turnira serije 500 u Rio de Janeiru, gdje ga je u nastavku dvoboja 2. kola svladao Francuz Gael Monfils sa 6:3, 7:6 (8) te tako stigao do treće pobjede nad najboljim hrvatskim igračem u isto toliko međusobnih mečeva.

Dvoboj Čilića i Monfilsa u noći sa srijede na četvrtak prekinula je snažna kiša pri rezultatu 7:7 u tie-breaku drugog seta, nakon što je naš tenisač spasio meč-loptu, a prethodno propustio prednost 6:4. Nastavak, nažalost, nije dugo trajao.

  • +6
Marin Čilić Izvor: Profimedia / Autor: n.n.

Čilić je osvojio prvi poen prisilivši Monfilsa na pogrešku i došao je do treće set-lopte. Dugačka izmjena prekinuta je tako što je lopta Monfilsa dodirnula vrh mreže, nakon toga još pala na crtu servis polja i tako nisko odskočila da Čilić nije mogao dovoljno brzo reagirati i odigrati dobar udarac. Do druge meč-lopte Francuz je stigao dobrim servisom. U posljednjem poenu meča Čilić je morao napasti Monfilsa, jer je igrao loptu iz sredine terena. Odlučio se za napad u forhend Francuza, na što je Monfils imao spreman odgovor i preciznom dijagonalom je prošao našeg tenisača.

Monfils će u četvrtfinalu igrati protiv Argentinca Diega Schwartzmana, dok Čiliću slijedi selidba u meksički Acapulco, gdje ga sljedećeg tjedna očekuje još jedan nastup na turniru iz serije 500, ali ovoga puta na tvrdoj podlozi.

Na turniru parova hrvatski Davis Cup reprezentativac Nikola Mektić i njegov partner Austrijanac Alexander Peya stigli su do polufinala. U četvrtfinalu su svladali Argentince Guida Pellu i Diega Schwartzmana sa 7-5, 6-3. U polufinalu ih čeka još jedan argentinski par, Andres Molteni i Horacio Zeballos, koji je u četvrtfinalu izbacio najbolji svjetski par, Brazilca Marcela Mela i Poljaka Lukasza Kubota.    

ATP Rio de Janeiro - 2. kolo

  • Gael Monfils (Fra) - MARIN ČILIĆ (HRV/1) 6:3, 7:6 (8)
  • Pablo Cuevas (Uru/7) - Gastao Elias (Por) 7:5, 6:1
  • Aljaz Bedene (Slo) - Pablo Carreno Busta (Špa/3) 6:2, 5:7, 6:2
  • Fabio Fognini (Ita/5) - Tennys Sandgren (SAD) 4:6, 6:4, 7:6 (6)
  • Fernando Verdasco (Špa/8) - Nicolas Kicker (Arg) 6:7 (3), 6:2, 6:0
  • Dominic Thiem (Aut/2) - Pablo Andujar (Špa) 4:2, predaja