EUROLIGA

Monaco šokirao Real u Madridu; Crvenoj zvezdi najveći srpski derbi

08.12.2022 u 23:52

Bionic
Reading

Košarkaši Monaca na nevjerojatan su način došli do pobjede u 12. kolu Eurolige na gostovanju kod madridskog Reala, slavljem 95:94 u produžetku, što su ga izborili tricom i dodatnim bacanjem svog najboljeg igrača Mikea Jamesa 4.3 sekunde prije kraja.

James je pogodio tricu preko Tavaresa za 88:87, a potom i dodatno bacanje, jer je centar Reala u pokušaju blokade došao u kontakt s igračem Monaca. Američki šuter je dvoboj završio sa 28 koševa.

Kod Reala je najbolji strijelac bio Džanan Musa sa 24 koša, dok je hrvatski reprezentativac Mario Hezonja za 21 minutu na parketu ostao bez poena, a imao je šest skokova i dvije asistencije.

Berlinska Alba je uvjerljivo poražena pred svojim navijačima od Fenerbahčea. Turska momčad je slavila sa 104:75 i zadržala vodeću poziciju na ljestvici, a najbolji strijelac utakmice sa 15 koševa bio je hrvatski reprezentativac Jaleen Smith.

U najvećem srpskom derbiju Crvena zvezda je svladala Partizan sa 76:73 i nastavila pobjednički niz pod vodstvom novog trenera Duška Ivanovića.

Standings provided by Sofascore