Hrvat je hit

Monaco Nike Kovača jedan je od favorita za naslov prvaka Francuske, a o svemu se sada iskreno oglasio i hrvatski trener

02.03.2021 u 15:00

Bionic
Reading

Niko Kovač iskreno je progovorio o šansama svojeg Monaca za osvajanje naslova prvaka i stanju u momčadi koja je vidno napredovala pod njegovim vodstvom

Monaco je ove sezone pod vodstvom Nike Kovača sve iznenadio. Nakon 27 odigranih utakmica na četvrtom mjestu s 55 bodova, samo četiri manje od vodećeg Lillea. Ispred njih su još samo PSG i Lyon, a još uvijek šanse za osvajanje naslova prvaka ima i klub iz Kneževine.

Primjera radi, prošle sezone, koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa, Monaco je u 28 utakmica osvojio tek 40 bodova i završio je na devetom mjestu prvenstvene ljestvice. Iako je napravljen veliki pomak, Kovač ne želi ni pričati o naslovu prvaka.

'I dalje je prvi favorit PSG. Kao što sam rekao i na početku sezone, imaju najbolje igrače i najbolju ekipu s kojom su u prošloj sezoi bili finalisti Lige prvaka. Ne mijenjam svoje mišljenje', rekao je Kovač pa dodao:

'Slažem se da smo napredovali od početka sezone, ali sezona je duga i imali smo uspona i padova. Cilj je zadržati razinu na kojoj smo sada. Ne razmišljam o drugom koraku prije no što napravim prvi. Oduvijek sam takav. Moramo osigurati četvrto mjesto, a tek onda možemo o drugim ciljevima.'

Jedan od ciljeva je i razvoj mladih igrača, a Kovač je s tim segmentom zadovoljan.

'Zadovoljan sam s mladima. Imamo igrače od 19, 20, 21 godinu, a proces njihovog razvoja je dug. Oni se ne mogu razviti tako da pucnete prstima, ali uz treninge i praćenje njihova rada možemo vidjeti i kako napreduju', rekao je Kovač pa odogovorio i na tvrdnju kako je obrana Monaca napravila korak naprijed:

'Teško je to objasniti. Igrači su shvatili da, kada manje griješiimo, možemo završavati utakmice bez primljenog gola. U zadnja dva susreta suparnik nije stvorio priliku. Svi igrači razumiju što tražimo od njih, od zadnje linije pa do napada', zaključio je Kovač.