KREĆE MAXtv Prva liga

Mogu li oni srušiti zagrebački Dinamo?

11.07.2013 u 10:20

  • +15

Dinamo - Hajduk, Superkup 2013

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor / PIXSELL

Bionic
Reading

Ovog petka kreće 23. izdanje MAXtv Prve HNL, a prvi će na travnjake Rijeka i Istra 1961 (petak, 19 sati, Arenasport 1), a potom i Dinamo i Osijek (petak, 21 sat, Arenasport 3). Dakle, već u petak vidjet će se s kakvim oružjem raspolaže 'obogaćena' Rijeka, koju mnogi smatraju najozbiljnijim konkurentom Dinamu

Zagrebački Dinamo - koji ima čak osam titula Prvaka Hrvatske u nizu - prošlog je vikenda, u dvoboju Superkupa protiv Hajduka potvrdio dobru kupnju, iako se zagrebačkoj publici nisu predstavila još dvojica važnih igrača - to jest Pinto i Sare. No to su sigurno slatke Jurčićeve brige, koji uz ponajbolje hrvatske igrače ima i pregršt reprezentativaca, a koji su još uvijek u dobrim godinama da bi 'grizli' za poneki inozemni transfer. Naravno, svi su ti igrači u Dinamo došli prvenstveno zbog izloga Lige prvaka, ali na njihovu 'radost', između mogućih gostovanja na Parku prinčeva, Santiago Bernabeuu ili Allianz Areni, morat će i u Park mladeži, Poljud ili pod stijene Kantride.

Sve ove utakmice možete uživo pratiti na kanalima Arenasport ili putem PPV usluge, a ako niste korisnik MAXtv-a, utakmicu možete pogledati i preko 'pay per view' online servisa match.tportal.hr

Naravno, s obzirom na izmijenjeni format Lige, u kojem će prvi put igrati realnih deset klubova u četvrokružnom sustavu, vjerujemo da će MAXtv Prva liga dobiti na zanimljivosti. Jer kvaliteta se koncentrirala, neki su hrvatski igrači od kojih se očekuje puno, poput Ante Rebića i Stipe Perice, odbili Mamićev poziv te su (zasad) ostali u svojim sredinama. Također, igrači koji su - ponajprije u Dinamu, bili osuđeni na epizodne uloge priliku dobili u drugim klubovima i s mnogo će žara i motiva igrati baš protiv - bivših suigrača.

Iz tog razloga puno se očekuje od Rijeke, u kojoj se, s obzirom na to da novac nije problem, dosta investira. Pitanje je što će biti s Anasom Sharbinijem, jer navodno ga Saudijci zavlače za papire, ali i bez njega, uz igrače kao što su Pokrivač, Tomečak, Boras i Maleš te 'starosjedioce' Brezovca i Benka, Kekova družina moći će se 'pohrvati' s Jurčićevom. Potvrdio je to i Damir Mišković, prvi čovjek Rijeke.

'Dinamo je još uvijek ispred svih, i u igračkom i u organizacijskom smislu. Možemo mi svi mi biti ljubomorni, oni su najjači. Pokušat ćemo im se približiti, a napast ćemo ih sigurno. Kako će ispasti na kraju, ne znam...'

Iako je Hajduk - Hajduk, s najodanijom navijačkom vojskom u Hrvatskoj, splitski 'bili' na tablici koju su posložili korisnici community portala Tribina.hr zauzima tek četvrto mjesto. Ispred Hajduka su njihovi sugrađani, 'radnici' Splita, koji su po sličnom scenariju Rijeke - doveli nekoliko iskusnih i dobrih igrača, predvođenih bivšim reprezentativcima Tomislavom Dujmovićem i Matom Bilićem. Prvi čovjek kluba, Slaven Žužul napravio je odličan potez zadržavanjem ponajboljeg igrača lige - Ante Rebića. U napadu još imaju igrače kao što su Ante Erceg i Henri Belle, a sada je na treneru Mršiću da od tog igračkog kadra - izvuče najviše.

Hajduk je dakle, prema bodovima 'tribinaša' tek četvrti. Igor Tudor u ovom je prijelaznom roku dobio samo jednog, ali nimalo manje vrijednog igrača - Mislava Anđelkovića. No s obzirom na to da je u tom igračkom kadru bilo najmanje promjena i da su već prilično uigrani, možda se dogodi da Tudor sa svojim dječjim vrtićem bude i najugodnije iznenađenje na početku prvenstva. U Maksimiru su se prošloga vikenda predstavili u lijepom izdanju, samo je pitanje koliko će 'mladost' odolijevati neimaštini.

S toga, možemo reći da će početak sezone, a u prva četiri kola bit će nekoliko međusobnih ogleda spomenutih klubova, biti vrlo zanimljiv, a nadamo se da će i rezultati potvrditi izjednačenost odnosno neizvjesnost.

Mogu li Split, Rijeka ili Hajduk srušiti nedodirljivi zagrebački Dinamo?

RASPORED, MAXtv Prva liga
(cijeli raspored pogledajte OVDJE)

1. kolo
RIJEKA – ISTRA 1961 (petak, 19 sati, Arenasport 1)
DINAMO – OSIJEK (petak, 21 sat, Arenasport 3)
ZADAR – HAJDUK (subota, 21 sat, Arenasport 3)
SPLIT – SL.BELUPO (nedjelja, 21 sat, Arenasport 1)
HR.DRAGOV. – LOKOMOTIVA (subota, 19 sat, Arenasport 3)

2. kolo
1. OSIJEK – LOKOMOTIVA
2. SL.BELUPO – HR. DRAGOVOLJAC
3. ISTRA 1961 – SPLIT
4. HAJDUK – RIJEKA
5. DINAMO – ZADAR

3. kolo
1. ZADAR – OSIJEK
2. RIJEKA – DINAMO
3. SPLIT – HAJDUK
4. HR.DRAGOVOLJAC – ISTRA 1961
5.LOKOMOTIVA – SL. BELUPO

4. kolo
1. OSIJEK – SL.BELUPO
2. ISTRA 1961 – LOKOMOTIVA
3. HAJDUK – HR.DRAGOV.
4. DINAMO – SPLIT
5. ZADAR – RIJEKA