utakmica života

Mogao je igrati u Dinamu, ali osjetio je koliko je nogomet opasan sport

30.05.2018 u 11:01

Bionic
Reading

Utakmica života tužno je završila za kandidata Frana Golubića. Razlog tome ozljeda je mišića stražnje lože koju je dvadesetjednogodišnji Zagrepčanin na poziciji lijevog bočnog zadobio na trenigu tijekom priprema u nogometnom kampu.

Nespretni sudar sa suigračem kumovao je pucanju stražnjeg mišića čiji oporavak traje najmanje tjedan dana i samim time ovom mladiću uskraćuje priliku za tjelesnu spremnost koja je nužna ususret sve bližem finalu projekta.

'Jako mi je žao što je ova ozljeda prekinula moj put u Utakmici života. Samo nekoliko sekundi nepažnje mene i suigrača dovelo je do ozljede koju nije moguće zaliječiti u ovako kratkom periodu. Dolazak u ovaj kamp i ulazak među najbolje za mene je značio prekretnicu u karijeri i iskorak ka višem cilju koji ću sada teže ostvariti', napomenuo je Fran Golubić.

  • +21
Igor Štimac, stručni stožer i 300 talenata započeli projekt "Utakmica života" Izvor: Promo fotografije / Autor: Filip Popović

Svoje drugačije i bitno ozbiljnije iskustvo podijelio je i pomoćni trener Utakmice života Nikola Pokrivač koji je nakon višegodišnje borbe s Hodgkinovim limfomom morao prekinuti uspješnu nogometnu karijeru.

'Mala kvržica na vratu sasvim je promijenila moj životni put. Uzbuđen i pun očekivanja, tek sam potpisao ugovor s klubom Maccabi Tel Aviv. Samo tri dana prije preseljenja saznao sam dijagnozu koja me spriječila u odlasku. Slijedilo je liječenje i borba koja nije bila laka, a nakon što se bolest treći put vratila morao sam sasvim prekinuti nogometnu karijeru', istaknuo je uvijek vedar i optimističan Nikola Pokrivač te naglasio kako je najzahvalniji što je tijekom cijelog liječenja imao bezgraničnu podršku obitelji te brojnih bivših suigrača i prijatelja.

Mladim nogometašima koje zadesi slična sudbina poručuje:

'Prije svega volio bih da se to nikada nikome ne desi, no onima koje zadesi slična situacija želim reći da je sve u životu moguće i da se nikada ne treba predati. Ja sam danas dobro, a što se tiče nogometa našao sam način kako ostati u tom sportu okrenuvši se trenerskom pozivu, a Utakmica života dala mi je priliku da već u startu surađujem s vrhunskim stručnjacima'.

Koliko je današnji nogomet zahtjevan sport koji iziskuje velika odricanja i kontinuirani rad na tjelesnoj i mentalnoj spremnosti objasnio je kondicijski trener Utakmice života Luka Radman.

'Često kod mladih viđam pretjeranu ambiciju koja uzrokuje suprotni efekt. Ukoliko kandidat nije objektivan,, prevelika ambicija i nerealna slika o sebi sputavaju njegov uspjeh. Uspjevaju samo oni koji žele raditi i brusiti svoj talent, više od prirodno nadarenih i talentiranih igrača. Mnogim današnjim mladim igračima nedostaje fizička i mentalna snaga na kojoj je nužno raditi!', izjavio je Radman.

Nakon završene eliminacije najslabije četvorke te odlaska Frana Golubića, preostalih 25 kandidata koji izbore svoje mjesto među 11 najboljih, 10. će lipnja zaigrati Utakmicu života protiv All star momčadi na stadionu Maksimir, a najbolji od njih potpisat će jednogodišnji ugovor s GNK Dinamo.