LUDOGORCU PRVA POBJEDA

Modrićev Real očitao pravu lekciju Lovrenovom Liverpoolu!

22.10.2014 u 22:58

  • +7

Liga prvaka, 3. kolo skupina A, B, C i D

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Miguel Vidal

Bionic
Reading

Samo je jedno poluvrijeme bilo dovoljno madridskom Realu kako bi očitao pravu malu nogometnu lekciju svojim domaćinima, a već je nakon 45 minuta na semaforu bilo 3:0 u korist gostiju. U drugoj utakmici, Ludogorec je pri samom kraju susreta došao do prve pobjede u Ligi prvaka

Liverpool – Real Madrid 0:3 (Ronaldo 23', Benzema 31', 40')
Ludogorec – Basel 0:0 (Minev 90')

Prvih dvadesetak minuta na Anfieldu izgledalo je kao da ćemo do kraja susreta gledati neizvjesnu utakmicu, a onda su Realove zvijezde ubacile u brzinu više i vjerojatno i lakše od očekivanog postigle tri pogotka u mrežu domaćina. Prvi je pogodak sada već gotovo pa tradicionalno postigao Ronaldo, nakon što su on i Isco u nekoliko poteza izigrali cijelu obranu Liverpoola.

Do kraja prvoga dijela dva puta je pogodio Benzema, svaki put nakon pomutnje u samoj užoj obrani domaćina, koja se ponovo činila kao da poprilično 'pliva' tijekom cijelog susreta. Drugo poluvrijeme nije ponudilo ništa novo niti neki ozbiljniji pokušaj Liverpoola, a igrači Reala doimali su se kao da više razmišljaju o El Clasicu nego o situaciji na terenu. Na kraju, pobjeda potpuno zasluženo za goste, iako je vjerojatno ostvarena lakše nego li se i sam Ancelotti mogao nadati.

Ludogorec je nakon svega tri utakmice došao do svoje prve pobjede u Ligi prvaka, protiv vrlo respektabilne momčadi Basela. Treba priznati kako su Bugari bili bolja momčad na terenu tijekom većine susreta, imali gotovo dvije trećine vremena loptu u svojim nogama, te konstanto prijetili švicarskom golu. No, gostujući je vratar Vaclik obranio nekoliko dobrih prilika domaćina, tako da se na odmor otišlo s početnih 0:0.

U drugom se dijelu nastavila gotovo pa ista priča – domaćini su tražili put prema gostujućim vratima, imali potpunu terensku kontrolu, ali nisu uspjevali probiti kako obrambeni bedem Basela, tako niti njihovog vratara. Odolijevala je obrana gostiju sve do sučeve nadoknade, kada je na asistenciju Wandersona pogodio lijevi bek Minev. Prva pobjeda Ludogorca u Ligi prvaka, momčadi koja je vrlo dobro stajala na terenu i protiv Liverpoola i protiv Real Madrida.