LIGA PRVAKA

Modrić solidan u pobjedi Reala, Basel razbio Bugare!

04.11.2014 u 23:09

  • +4

Liga prvaka, 4. kolo - skupine A, B, C i D

Izvor: Reuters / Autor: Phil Noble

Bionic
Reading

Modrić je odigrao sasvim solidnu utakmicu u dresu Real Madrida, koji je došao do minimalne pobjede protiv Liverpoola, dok je Basel kod kuće slavio protiv Ludogorca 4:0

Real Madrid - Liverpool 1:0 (27')
Basel - Ludogorec 4:0 (Embolo 34', Gonzalez 42', Gashi 59', Suchy 65')

Jedan pogodak Karima Benzeme sredinom prvog poluvremena bio je dovoljan kako bi Real Madrid došao i do četvrte pobjede u Ligi prvaka, te nastavio svoj niz koji se sada protegnuo na 12 pobjeda u svim natjecanjima. Liverpool je bio bez Dejana Lovrena te još nekoliko prvotimaca, pošto je Rodgers procijenio kako su mu u prvenstvu potrebni odmorni igrači.

U prvom je poluvremenu Real bio za nekoliko klasa bolja momčad na terenu, ali prije svih su James i Ronaldo promašili nekoliko dobrih prilika. Vrlo je dobro branio Liverpoolov vratar Mignolet, a gosti u prvom poluvremenu nisu niti jednom zapucali u okvir vratiju Reala.

Drugi dio počeo je slično, da bi se domaćini malo uspavali i igrali kao 'pod ručnom'. Liverpool u krnjem sastavu svejedno bio poprilično bezopasan, pa je do kraja utakmice nekoliko prilika imao samo Gareth Bale. Zaslužena pobjeda domaćina koja nije bila veća samo jer je Mignolet obranio nekoliko vrlo teških lopti.

Najuvjerljivija pobjeda kola ona je domaćina u Baselu, koji se osvetio za poraz u Bugarskoj.

Već je na poluvremenu bilo 2:0 u korist Švicaraca, a pogotke su postigli Embolo i Gonzalez, u posljednjih 15 minuta prvoga dijela.

Basel je nastavio dominirati i u drugom poluvremenu, bez da su igrači Ludogorca u bilo kojem trenutku izgledali kao momčad koja je sposobna napraviti bilo što na terenu. Do kraja utakmice, gosti su kasirali još dva pogotka u svoju mrežu, a strijelci su za Basel bili Gashi i Suchy.