KAKAV KOMPLIMENT

Mlinarić: Kovačića više nemam što naučiti

24.11.2010 u 20:38

Bionic
Reading

Ponajveći igrač Dinama svih vremena, Marko Mlinarić, nakon odlaska s mjesta pomoćnika Velimira Zajeca trenersko znanje usmjerava prema radu s najvećom nadom klupskog omladinskog pogona

Mateo Kovačić u pet je dana upisao prva dva nastupa za Halilhodžićev sastav i ostavio dojam dječaka koji je neviđeno vješt s loptom. Golove smije zabijati, ali izjave su mu zabranjene. U klubu se boje opravdano za njegovo psihičko 'zdravlje', iako treneri koji s njim rade kažu da 16-godišnjak ne leti u oblacima. Da nije takav tip.

Riječ Marka Mlinarića na Maksimiru će uvijek imati stravičnu specifičnu težinu, a Mlinka dilema nema. U razgovoru za Večernji list iznio je svoje dojmove o individualnom radu s Kovačićem.

'Kada govorimo o razmišljanju u igri, Mateo je ispred svog vremena. Dapače, ne pamtim takvu inteligenciju. Sjajna tehnika, vrhunski osjećaj za igru. Radimo individualno i ne znam čemu bih ga više mogao naučiti', kaže Mlinarić i fokus miče s vještina s loptom.

'Fascinira Mateova želja za radom i treninga. Nekad mi se čini da je previše zreo i odgovoran za svoje godine. Čestitam Halilhodžiću što mu daje priliku, kao i Karačiću koji koristi njegovog vršnjaka Špehara. S talentima takvog kalibra jednostavno se nema što čekati.'

Mlinarić je i dodao kako se slaže s trenerovom odlukom da se mladog Kovačića medijski ne eksponira. Sve u svoje vrijeme.