UŽASNA TRAGEDIJA

Mladu sportašicu koja se nadala nastupu na Olimpijskim igrama za vrijeme treninga ubio grom: Već nam nedostaješ!

22.03.2021 u 12:10

Bionic
Reading

Katherine Diaz Hernandez smrtno je stradala u dobi od 22 godine nakon što ju je za vrijeme treninga pogodio grom

Olimpijska obitelj tuguje, jer je izgubljen jedan mladi život. Katherine Diaz Hernandez tragično je preminula u subotu nakon što ju je u Salvadoru pogodio grom. Nesreća se dogodila kad je 22-godišnjakinja ulazila u vodu na plaži El Tunco oko 17 sati po lokalnom vremenu.

Prijatelji i promatrači pozvali su hitnu pomoć i ona je hitno prebačena u bolnicu. Nažalost liječnici nisu mogli učiniti ništa za nju i državljanka Salvadora proglašen je mrtvom.

Diaz je trenirala u blizini svoje kuće za godišnje svjetsko natjecanje u surfanju koje se održavalo u Salvadoru, što je posljednja prilika za Olimpijske igre u Tokiju gdje će surfanje biti po prvi puta u programu.

Diaz je navečer radila kao kuharica, a danju je trenirala za natjecanja u surfanju. Prije je predstavljala Salvador na ISA Svjetskim igrama u surfanju i ISA Svjetskom juniorskom prvenstvu u surfanju.

Njezin brat Bamba Diaz bio je jedan od prvih koji je dao emocionalnu počast.

'Sestro, uvijek ćemo te nositi u srcu. Bog te je odlučio uzeti sada. Već nam nedostaješ. Volim te zauvijek.'

Oglasili su se i iz Svjetske surfeske organizacije (ISA)...

'Teška srca smo saznali za smrt Katherine Diaz, Katherine je utjelovila radost i energiju zbog koje je surfanje svima nama posebno drago. Iskreno izražavamo sućut Katherineinoj obitelji, surferima El Salvadora i svima onima u međunarodnoj surferskoj zajednici čiji je život dotaknula. Nikad te nećemo zaboraviti.'