iznenadio sve

Mladi Rus okrenuo Umag naglavačke: Teniska zvijezda je rođena!

24.07.2017 u 10:30

Bionic
Reading

Andrej Rubljev ove je nedjelje u Umagu osvajanjem turnira ostvario najveći uspjeh u svojoj karijeri te najavio velike stvari u godinama koje dolaze...

Punih osam godina nije se dogodilo da 'sretni gubitnik' osvoji ATP turnir, ali Umag je tome svjedočio ove nedjelje. Andrej Rubljev uspio je ispasti u zadnjoj rundi kvalifikacija, nije uopće trebao igrati ovog tjedna na istarskom turniru, ali odustajanje Borne Ćorića otvorilo mu je put do glavnog ždrijeba u kojem je otišao do kraja i to u velikom stilu, zahvaljujući pobjedama protiv Fogninija, Dodiga i Lorenzija.

  • +6
Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Kakav tjedan, ovo je nevjerojatno. Nemam riječima kojima to mogu opisati,' opisao je što osjeća oduševljeni Rus nakon titule.

No,  zapravo taj 19-godišnji Rubljev, najmlađi pobjednik u povijesti Umaga nije nepoznanica na sceni i mnogi ga vide kao budućnost tenisa, a kvalifikacije nakon ovog uspjeha više neće morati igrati.

Andrej se istaknuo već u svojim juniorskim danima, osvojivši Roland Garros 2014. godine, a već godinu kasnije zablistao je na seniorskoj sceni osvajanjem Moskve u konkurenciji parova.

Rubljev osvojio Umag Autor: Youtube

Od prošle sezone počeo je ozbiljno raditi na ulasku među stotinu najboljih na svijetu, skupljanjem bodova na ATP Challenger turnirima, a u 2017. godini može se pohvaliti nastupima na Australian Openu i Wimbledonu te pobjedama u 1. kolima, kao i četvrtfinalom Hertogenboscha što ga je gurnulo na 74. mjesto ljestvice uoči Umaga.

Rubljev je neočekivanom umaškom titulom skočio na 49. mjesto i stvorio si ime u svijetu tenisa. Na ljestvici mladih tenisača preskočio je ove godine Bornu Ćorića i približio se završnom turniru mladih u Milanu. Još uvijek kaska za briljantnim vršnjakom Alexanderom Zverevom koji je već u krugu najboljih na svijetu, no ima igru kojom mu se može približiti. U Umagu je zvijezda rođena, sada je na njemu da radom i razvijanjem nastavi istim putem...