JAČI OD NIJEMACA

Mladi rukometaši u finalu Eura

21.08.2010 u 13:03

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u uzrastu U-18 igrat će u finalu Europskog prvenstva u Crnoj gori. Naši kadeti sinoć su u polufinalu svladali branitelje naslova Nijemce sa 25-20, te tako osigurali najmanje srebro. Novi je to veliki uspjeh hrvatskog rukometa i ove generacije predvođene izbornikom Silvijom Ivandijom

Hrvatska će u finalu u nedjelju (17.30 sati) igrati protiv Španjolske, koja je u drugom polufinalu svladala Dansku 27-25.

'Odigrali smo maestralno, bila je ovo najbolja utakmice ove generacije do sada. Ušli smo u utakmicu malo oprezno, gubili 4:1, a onda smo proigrali. Zapravo, proradila je obrana, a Ivić na golu počeo je skidati sve moguće i nemoguće (19 obrana). Profunkcionirao je i napad, pa smo do kraja stalno bili u prednosti i nismo ispuštali vodstvo. Čestitam svim dečkima, ali danas je pobijedila obrana 5-1 i maestralni Filip Ivić na golu. Nijemci jednostavno nisu imali rješenja za tu obranu. Usavršio sam je s mojim trenerskim uzorom Linom Červarom. Pohvalio bih sve dečke, a najbolji večeras bili su Teo Čorić i Ante Kaleb. Čorić je bio proglašen igračem utakmice, a svoju je nagradu dao Kalebu, veliko je zajedništvo među tim dečkima. Sada idemo na Španjolce, igrali smo s njima u finalu Mediteranskh igara, izgubili smo, ali sada imamo prilike uzvratiti,' rekao je izbornik Silvio Ivandija.

HRVATSKA - NJEMAČKA 25-20 (11-9)

HRVATSKA: Ivić F., Ašanin, Štembal 2, Ivić Š. 4, Kaleb 11, Smojver, Herceg 2, Mucić, Sršen 1, Horvat, Čelić, Čorić 3, Šebetić 2, Mandalinić.
NJEMAČKA:: Storbeck, Torbrügge 2, Backhaus 1, Kühn, Durak, Feld 4, Tauabo 2, Weidner, Schmidt 1, Forstbauer 2, Hansen 4, Lipp, Stark, Weber 4.
Sedmerci: Hrvatska 5-5, Njemačka 3-5.

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Njemačka 10 minuta.