ZUBAC BRILJIRA

Mladi Hrvat odigrao utakmicu kakva u povijesti kluba još nije viđena; oglasio se i hrvatski izbornik Mršić čije će riječi odjeknuti

06.03.2020 u 09:09

Bionic
Reading

Mladi hrvatski centar Ivica Zubac još jednom je pokazao kako je pred njim uspješna karijera. U derbiju Zapadne konferencije njegovi Los Angeles Clippersi nadigrali su u gostima Houston Rocketse 120:105, a 216 cm visoki Čitlučanin Zubac odigrao je utakmicu karijere

Kao član početne petorke Zubac je za 20 minuta provedenih na terenu odigrao savršenu utakmicu; ubacio je 17 koševa bez promašaja iz igre (6-6), a uz to je dodao 12 skokova i jednu blokadu.

Svojom igrom, u jednoj od najjačih momčadi NBA lige Zubac je oduševio suigrače i trenera Doca Riversa, a podatak kako se upisao u klupse povijesne knjige ipak nešto znači. Naime, visoki Hercegovac postao je prvi igrač Clippersa u povijesti koji je ostvario učinak od 17 koševa i 12 skokova za manje od 21 minute u igri.

Nakon utakmice suigrači su mu odali počast tako što je za poklon dobio loptu kojom se igralo uz posvetu i datum na njoj.

Dodajmo kako je Clipperse do pobjede vodio Kawhi Leonard s 25 koševa i šest skokova, a pričuvni centar Montrezl Harrell dodao je 19 koševa i 10 skokova.

Kod Houstona je još jednom najbolji bio Russell Westbrook s 29 koševa i 15 skokova, a James Harden odigrao je jednu od lošijih utakmica sezone s učinkom od 16 koševa uz šut iz igre 4-17 (trice 0-8!).

No, ono što posebno veseli kod Zupca je njegova igra u obrani te činjenica da je puno brži nego što je bio dok je igrao u Ciboni i srpskom klubu Mega.

Ovako dobre igre Zupca svakako su sjajna vijest i za hrvatskog izbornika Veljka Mršića uoči kvalifikacijskog turnira za plasman na Olimpijske igre koji će se igrati od 23. do 28. lipnja ove godine u Splitu. Uz Bojana Bogdanovića i Darija Šarića upravo se najviše očekuje od Zupca u okršajima protiv Brazila i Tunisa s kojima je hrvatska u skupini. Na istom turniru u skupini A zaigrat će Rusija, Njemačka i Meksiko uz dodatak kako samo pobjednik ide na Olimpijske igre.

'Sigurno na njega ozbiljno računamo, igra konstantno dobro u sezoni i član je početne petorke u jedno od najboljih momčadi NBA lige. Ivica ima svoju ulogu u momčadi zna točno što treba raditi', kazao je za tportal hrvatski izbornik Veljko Mršić dodavši:

'Gledao sam velik broj njegovih utakmica ove sezone, evo baš sam pogledao i sažetak ove utakmice protiv Hustona koji u obrani ništa nije mogao Zupcu i društvu. Ovako dobre igre Zupca su velika stvar za njega, ali i našu reprezentaciju. Ivica je prije svega odličan momak koji jako želi igrati za Hrvatsku i o njemu imam samo pozitivno mišljenje. Eto, prošlog ljeta posjetio nas je na Ljetnoj ligi u Las Vegasu, sjedio je s nama na klupi, došao je u svlačionicu kako bi dao podršku stožeru i suigračima. To dovoljno govori.'

Za kraj je Mršić poručio:

'Ivica je jako, jako napredovao i iskreno od njega očekujem da prije svega načinom treniranja i odnosom prema reprezentaciji bude jedan od lidera, sada, ali i u budućnosti!'