SKAUTI NBA ODUŠEVLJENI

Mladi Hrvat izveo potez u stilu Dražena pa zakucao kao LeBron!

08.06.2015 u 10:51

Bionic
Reading

Mladi Dubrovčanin Mario Hezonja nije u milosti trenera Barcelone Xavija Pascuala, ali ono malo minuta koje dobije od njega redovito iskoristi na najbolji mogući način. Tako je bilo i na drugoj utakmici polufinala španjolskog prvenstva protiv Unicaje koju je Barca dobila 91:70

U pobjedi Barcelone 20-godišnji Hezonja sudjelovao je na parketu tek deset minuta, ali je za to kratko vrijeme pokazao Pascualu koliko griješi što mu ne daje veću minutažu; ubacio je pet koševa, a usto je ubilježio uz tri skoka i tri asistencije za ukupnu valorizaciju 13.

Međutim, ono što po čemu je ova utakmica posebna jest spektakularno zakucavanje 201 cm visokog Hezonje nakon ukradene lopte. U maniri najvećih igrača (često je to radio Dražen Petrović) gurnuo je zbunjenom igraču Unicaje loptu kroz noge te je nakon toga silovito zakucao popularni wind-mill (vjetrenjača), jedno od najtežih zakucavanja. Primjerice, takvo zakucavanje u NBA-u često izvodi ponajbolji igrač svijeta LeBron James, a gotovo savršeno ga izvode zvijezda Indiana Pacersa Paul George, zatim Zach LaVine (pobjednik na All-Staru 2015.), Victor Oladipo, Gerald Green i drugi.

Naravno, brojni skauti NBA i glavni menadžeri klubova, koji se ovih dana nalaze u Europi, praktički ne propuštaju utakmice Barcelone, a jedan od razloga je naravno i Mario Hezonja o kojem imaju izrazito visoko mišljenje.


'Mario bi prema posljednjim predviđanjima mogao biti najviše četvrti izbor u prvoj rundi, a najniže osmi. Većina skauta ima o njemu jako visoko mišljenje i sigurni su kako odmah može igrati u NBA ligi', kazao nam je jedan španjolski novinar koji je informaciju dobio iz krugova NBA skauta.

Odšteta od dva milijuna eura, koliko će dobiti Barcelona za Hezonju, je najmanji problem. Dodajmo kako četvrti bira New York i vrlo lako je moguće da bi se mogli kockati i izabrati Hezonju. Nakon njih bira kao peti Orlando, kao šesti Sacramento, kao sedmi Denver, a kao osmi Detroit. Do 25. lipnja, kada je u New Yorku NBA draft, sve je otvoreno…

Ovom pobjedom Barca je u drugoj utakmici polufinala španjolskog prvenstva povela sa 2-0 i vrlo je blizu plasmana u finale u kojem će ići na pobjednika serije Real – Valencia.

Dodajmo još kako je naš Ante Tomić upisao 8 koševa uz 5 skokova, a najbolji u redovima Barcelone je bio češki košarkaš Tomaš Satoransky sa 19 koševa i 7 asistencija.