NASLJEDNIK MIKE I KIMIJA?

Mladi Finac sve oduševio: On je pravi F1 vozač!

16.08.2013 u 12:18

Bionic
Reading

Iako nije imao mnogo impresivnih nastupa ove sezone, rad Valterrija Bottasa izuzetno je cijenjen u ekipi Williamsa

Mladi 23-godišnji finski vozač za volanom britanske momčadi odrađuje svoju premijernu sezonu u Formuli 1. Iako nije ostvario niti jedan plasman među prvu desetoricu, a jedino je bljesnuo trećom startnom pozicijom u Kanadi, čini se da si je ipak stvorio ime unutar Williamsa pa bismo ga i sljedeće godine mogli gledati u elitnom automobilističkom natjecanju.

'Odradio je spektakularan posao ove godine. Impresionirala me ponajviše njegova zrelost, kao i smirenost. Jednostavno je fantastičan i zaslužio je veliko poštovanje ekipe zbog načina na koji radi,' kaže Claire Williams, zamjenica ravnatelja ekipe.

'On radi zbilja naporno da bi pomogao ovoj ekipi da krene naprijed. On je pravi F1 vozač, kompletan, sve što želiš imati u kokpitu. Inženjerima daje povratne informacije potrebne za razvoj, odličan je za promociju i odnose s medijima te je pravi vođa. Također kad izađe iz bolida u stanju je motivirati i ujediniti ekipu,' zaključila je Bottasova šefica, a slične pozitivne riječi čuli smo i od njegovog menadžera Mike Haikkinena, kada je posjetio Zagreb u lipnju.