TRAGEDIJA

Mlada navijačica umrla zbog poraza Chelsea

14.04.2011 u 08:29

Bionic
Reading

Mlada Kenijka, velika navijačica Chelsea, preminula je za vrijeme utakmice njezinog voljenog kluba na Old Traffordu protiv Manchester Uinteda. I to odmah nakon prvog gola 'crvenih vragova'

Četvrtfinalni okršaj Lige prvaka između Manchester Uniteda i Chelsea izazvao je veliko zanimanje i u drugim dijelovima svijeta, a ne samo u Engleskoj.

Oba kluba imaju vojsku simpatizera, a 21-godišnja Tabitha Nyambura iz Kenije je velika navijačica momčadi sa Stamford Bridgea. Nažalost, uzvratni susret na Old Traffordu bio je posljednji koji je pogledala preko televizije.

Minutu nakon što je ManU preko Hernandeza postigao vodeći pogodak, mlada Kenijka se srušila u svojoj kući. Liječnička pomoć uskoro je stigla, ali je nesretna Tabitha preminula na putu do bolnice.

'Nakon što je Manchester zabio gol, ona je rekla da će i pobijediti. Zatim je tri puta duboko uzdahnula i srušila se. Bila je šokirana, jer nije mogla vjerovati da će Manchester pobijediti', izjavila je njezina majka.

Ovo nije prvi puta da su Manchesterove utakmice izazivale tragične događaje u Keniji. Tako je u svibnju 2010. Seuleiman Alphonso Omondi počinio samoubojstvo nakon što je njegov Arsenal ispao iz Lige prvaka od 'crvenih vragova'.

Također, u ožujku 2010. navijača ManU-a Abubakara Baisheu je nožem izbo školski kolega simpatizer Arsenala i to zbog trijumfa Manchestera nad Liverpoolom, a ne nad 'topnicima'. Napadnuti 19-godišnjak je ipak preživio incident.