ATRAKTIVAN ŽDRIJEB

Mlad i hrabar: Možemo izbaciti i Srbiju i Đokovića!

18.09.2014 u 18:46

Bionic
Reading

Hrvatska Davis cup reprezentacija u prvom će kolu Svjetske skupine igrati u gostima kod Srbije. Dolaze i prve reakcije na ždrijeb

Hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji to će biti treće uzastopno gostovanje te sedmo u posljednjih osam dvoboja. Bit će to drugi dvoboj najboljih hrvatskih i srbijanskih tenisača.

'Ždrijeb je dobar ako ne bude igrao Novak Đoković. No, čak i ako zaigra, mislim da se svejedno možemo nadati ukupnoj pobjedi s obzirom na formu Marina Čilića. Pokazao je da može pobijediti i najbolje. Sigurno će biti teško, no ako u sastavu Srbije ne bude Đoković mislim da ćemo imati velike šanse za pobjedu,' izjavio je najmlađi hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić.

Hrvatska i Srbija dosad su igrali jednom, u četvrtfinalu Davis Cupa 2010. godine. Tad je srbijanska reprezentacija predvođena Novakom Đokovićem slavila sa 4-1 u dvoboju odigranom u Splitu, u Spaladium Areni. Srbija je te godine osvojila naslov pobjednika Davis Cupa.


Prođe li Srbiju, Hrvatska bi u četvrtfinalu Davis Cupa igrala protiv boljeg iz dvoboja Argentina - Brazil. U slučaju pobjede Argentine Hrvatska bi u četvrtfinalu bila domaćin, a u suprotnom bi hrvatski tenisači putovali u Brazil. Četvrtfinale je na rasporedu od 17. do 19. srpnja. Poražene reprezentacije iz prvog kola će se od 18. do 20. rujna boriti za opstanak u Svjetskoj skupini, a u istom rujanskom terminu na programu su i polufinalni mečevi. Finalni dvoboj će biti održan od 27. do 29. studenog sljedeće godine.

Svjetska skupina, parovi 1. kola (6. - 8.3.2015.):

Njemačka - Francuska (1)
V. Britanija - SAD (7)
Češka (3) - Australija
Kazahstan - Italija (6)
Argentina (5) - Brazil
Srbija (4) - HRVATSKA
Kanada (8) - Japan
Belgija - Švicarska (2)