MODRIĆ DOKTOrIRAO

Miše otkrio što u stožeru jedino zamjeraju igračima

13.06.2016 u 16:14

Bionic
Reading

Hrvatska je na impresivan način otvorila nastup na Euru u Francuskoj. Na Parku Prinčeva, uz odličnu igru Luke Modrića, ali i Ćorluke, Srne, Brozovića i Rakitića, Hrvatska je s 1:0 svladala Tursku

#‎navijajmokao1

U tijeku je i nagradni natječaj na društvenim mrežama (Twitter, Facebook i Instagram) koji poziva sve zainteresirane da se uključe i podrže Hrvatsku nogometnu reprezentaciju fotografijom predmeta koji im donosi sreću uz objavu s #‎navijajmokao1. Svi znamo kako znanje i iskustvo ponekad nisu dovoljni te da je u životu važno imati i malo sreće. Više na http://bit.ly/Navijajmokao1


S velikim se iščekivanjem najavljivala utakmica Hrvatske i Turske, koja ja trebala pokazati relane mogućnosti ove Čačićeve družine. Prema onome što je Hrvatska prezentirala na Parku Prinčeva, očekivanja su - velika. Potvrdio je to i Ante Miše, bivši nogometaš, sedam puta i reprezentativac, a sada pomoćnik u Čačićevom stožeru.

'Odlično smo odradili 'skauting' Turaka, pogodili smo u svemu. Jedino što bih mogao zamjeriti našim igračima jest što smo stvorili veliki broj prilika, ali ih nismo na vrijeme realizirali i ranije riješili utakmicu. Dakle, izuzev uvodnih 15-tak minuta, kada su igrači možda bili sputani zbog nervoze i prve utakmice, sa svime ostalime smo jako zadovoljni. Potom smo preuzeli kontrolu i bili dominantni', rekao je u ponedjeljak pred hrvatskim novinarima Ante Miše, pomoćni trener Čačića, a koji je pak u ponedjeljak, nakon jutarnjeg treninga otputovao u Metković na posljednji ispračaj Srnina oca.

Prije nego se okrenuo dvoboju s Česima, Miše je komentirao nastup Luke Modrića, defintivno najboljeg hrvatskog igrača u dvoboju s Turcima.

'Modrić je doktorirao na toj utakmici, treba mu skinuti kapu. On je neupitni vođa ove generacije, uz Srnu i Ćorluku, a ako bude na ovom nivou - možemo očekivati puno'.

Sljedeći supanik Hrvatskoj, u petak u St. Etienneu (18 sati) bit će reprezentacija Češke, koju je Miše taman nakon presice išao gledati u ogledu sa Španjolcima.

'Skautirali smo i Čehe, dobri su, bili su prvi u jako teškoj skupini, iza sebe su ostavili i Nizozemce, Islanđane i Turke. Mislim da će to biti teža utakmica nego s Turskom, Rosciky im je prva zvijezda, ali ostali su im igrači disciplinirani, kada izgube loptu brzo se vraćaju, ako treba rade i prekršaje. No, ako budemo energetski dobri kao i protiv Turaka, sve će ovisiti o nama'.

Znači, kalkulacije nema?

'U utakmicu protiv Češke ulazimo bez kalkulacija. Pobjeda nas vodi u drugi krug i nećemo razmišljati o drugim rezultatima. Jer tko zna bi li nam i četiri boda bila dovoljna. Ne smijemo kompromitirati ovu pobjedu. Imamo dovoljno dobrih i iskusnih igrača da to ne dozvolimo'.

Zašto mislite da bi protiv Češke trebalo biti teže nego protiv Turske?

'Jednostavno, jer je Češka bolja reprezentacija, a mi ne smijemo kompromitirati rezultat iz prve utakmice. Pripremit ćemo se dobro i nadam se da će igrači stvoriti jednak broj prilika, s time da će i realizaicja biti veća'.

Istaknuo je Miše nekoliko igrača od kojih prijeti opasnost, ali i kako ih se može zaustaviti.

'Imaju jake igrače na bočnim stranama, poput Krejčija i Limberskog. No, Brozović i Srna odlično su zatvorili desnu stranu, baš kao Perišić i Strinić lijevu. Zato vjerujem da im mi po bokovima možemo napraviti više problema nego oni nama. Osim ove dvojice u vezi imaju odličnog Vladimira Daridu te jednog od najefikasnijih igrača turske lige, Necida. No, već sam rekao, ako mi budemo na energetski visokom nivou, sve ovisi o nama', zaključio je Ante Miše