u marci se raspisali

Miralem Pjanić dolazi u Barcelonu kao zamjena za Ivana Rakitića? Jedina prednost mu je samo što je dvije godine mlađi

03.05.2020 u 12:38

Bionic
Reading

Španjolski mediji zadnjih dana sve češće pišu kako bi Miralem Pjanić u sljedećem prijelaznom roku mogao postati igrač Barcelone, a Marca je već i napravila analizu o tome što bi Pjanić donio Barceloni na terenu.

'Sergio Busquets i Frenkie de Jong su igrači početne postave, a s obzirom na to da ni Arthur Melo nema namjeru napustiti Nou Camp, reprezentativac Bosne i Hercegovine vjerojatno će zamijeniti Ivana Rakitića ili Artura Vidala', piše Marca ove nedjelje.

>> Iako ima 38 godina, Danijel Pranjić najveća je zvijezda lige u kojoj igra, a nama je priznao koju si grešku ne može oprostiti i zašto se nije vratio u Hrvatsku: To ti obilježi cijelu karijeru

'Pjanić je igrač sličnog profila kao i Ivan Rakitić i posjeduje znanje i tehniku zahvaljujući kojima bi se mogao savršeno uklopiti u stil igre koji preferira Quique Setien. Od dolaska iz Rome, Pjanić je bio mozak igre Juventusa na sredini terena, a pokazao je inteligenciju i razumijevanje taktike kakvo nema mnogo igrača koji igraju u veznom redu', navodi Marca.

Marca je kao veliku Pjanićevu vrlinu izdvojila izuzetno preciznu pas-igru, ali i odlične 'duge lopte', što drugi igrači Barcelone baš i nemaju.

'Ipak ono što je kod njega najimpresivnije jest njegova konstantnost. Rijetko je propuštao utakmice zbog ozljeda'.

Međutim, koliko god mu Marca tražila vrline, činjenica da ima 30 godina, odnosno da je samo dvije godine mlađi od hrvatskog reprezentativca, ali i da bi Juventus tražio 60 milijuna eura, nekako ovu priču dovode u sumnju. Ali, nikad se ne zna.

Baš kao niti to hoće li Rakitić u ovom prijelaznom roku napustiti katalonsku momčad.