SERIE A

Milanski Inter napokon nekog pobijedio

02.12.2012 u 17:30

Bionic
Reading

Milanski Inter napokon nekog pobijedio

Dominirali su 'nerazzurri' od samog početka, ali nisu uspijevali slomiti otpor gostiju sve do 74. minute kada im je odlučio pomoći branič Palerma Santiago Garcia. Loptu je, naime, s desnog krila u šesnaesterac ubacio Andrea Ranocchia, a nespretno ju je u vlastiti mrežu gurnuo spomenuti Garcia. Sicilijanci su na taj način ostali na samo dva osvojena boda u gostima ove sezone, a Inter je na trećem mjestu zadržao zaostatak od četiri boda za vodećim Juventusom.

Spomenimo i da je za Palermo od 76. minute zaigrao hrvatski napadač Igor Budan, dok je Marko Livaja svih 90 minuta ostao na Interovoj klupi.

Lazio je na Olimpicu pobijedio Parmu s 2:1, a glavninu posla je obavio u prvom poluvremenu kada su strijelci bili Giuseppe Biava i Miroslav Klose. Nijemcu je to deveti prvenstveni pogodak ove sezone i drugi je strijelac lige. Parma je u nastvaku samo ublažila poraz zahvaljujući Ishaku Belfodilu.

Do pobjede je, ali u gostima, došla i druga rimska momčad. Slavila je Roma kod Siene s 3:1 i to preokretom u drugom poluvremenu. Domaći su poveli u 25. minuti pogotkom Neta, a momčad Zdeneka Zemana je do slavlja došla golovima Mattije Destra u 63. te Simonea Perrotte u 86. minuti i sudačkoj nadoknadi.

Nakon pet utakmica bez pobjede Udinese je s 4:1 bio bolji od Cagliarija, dok je Chievo došao do prvih bodova u gostima ove sezone. Svladao je Genou s 4:2 uz tri pogotka Alberta Paloschija kojem je to prvi hat-trick u karijeri u najvišem razredu talijanskog nogometa.