SERIE A

Milan na krilima Ibre do preokreta protiv Rome

24.03.2012 u 20:43

Bionic
Reading

Milan je bio bolja momčad tijekom dvoboja, više su pritiskali suparnički gol od prve minute, ali dugo nisu uspjevali zatresti mrežu Maartena Stekelenburga

U prvoj utakmici 29. kola talijanskog nogometnog prvenstva, u derbiju su na San Siru snage odmjerili Milan i Roma. Slavili su 'rossoneri' 2-1 iako su na poluvremenu zaostajali 0-1.

Milan je bio bolja momčad tijekom dvoboja, više su pritiskali suparnički gol od prve minute, ali dugo nisu uspjevali zatresti mrežu Maartena Stekelenburga.

Najbliže u prvom dijelu bili su u 41. minuti kada je Stephan El Shaarawy zatresao stativu dalekometnim udarcem izvan ruba kaznenog prostora, nakon čega odbijanac nije uspio pospremiti Ibrahimović. Roma je neiskorištene Milanove prilike kaznila minutu prije poluvremena kada je Pablo Osvaldo zabio ljevicom iz neposredne blizine nakon asistencije Daniele De Rossija.

U nastavku su 'rossoneri' odmah krenuli po izjednačenje, a u 51. minuti dosuđen je jedanaesterac za domaćine nakon što je De Rossi igrao rukom u kaznenom prostoru. Siguran realizator najstrože kazne bio je Ibrahimović.

Na pobjednički gol čekalo se do 83. minute, a tada je sjajni švedski napadač nakon asistencije Sulleyja Muntarija prvo prebacio vratara Stekelenburga, a potom u skoku glavom iz blizine poslao loptu u mrežu. Bio je to njegov 22. ovosezonski gol u Seriji A čime je potvrdio svoje vodeće mjesto najboljih ligaških strijelaca, a Milanu barem privremeno donio plus od sedam bodova ispred prvog pratitelja Juvemntusa koji sutra igra derbi protiv Intera.